Díky energetickým štítkům u vysavačů už nemusíme při výběru toho správného spotřebiče bádat, jestli je nebo není účinný. Energetický štítek informuje nejen o třídě účinnosti vysavače a roční spotřebě energie, ale i o dalších, z hlediska úklidu ještě důležitějších údajích.

Třída energetické účinnosti, nazývaná také třída spotřeby, je na trhu už delší dobu známá díky štítkování v jiných produktových kategoriích.
U vysavačů však nejde jen o čistou spotřebu energie, třída vyjadřuje i účinnost čištění na tvrdých podlahách a kobercích. Jednoduše řečeno, čím lepší účinnost vysávání na obou typech povrchu, tím lepší je třída energetické účinnosti vysavače.
V případě, že vysáváte často, je toto hodnocení určitě jedním z těch důležitých.

Z hlediska úklidu jsou pak klíčová dvě další hodnocení, a to účinnost čištění na tvrdém povrchu (klasická dlažba, plovoucí podlaha, parkety) nebo kobercích. Koberce nemusí být nutně celopodlahové, někdy bývá pěkný oříšek vysát i malý koberec v obývacím pokoji nebo v ložnici. Pokud doma nemáte koberce žádné, nejspíš se bez problémů spokojíte i s horší účinností na kobercích.
Pokud máte doma oboje, budete pravděpodobně hledat nejlepší řešení v obou případech.

V neposlední řadě, vysáváte-li často, nejen důkladně jednou za týden, bývá velmi významná i hlučnost vysavače.

A to nejpodstatnější zejména pro alergiky nakonec: energetické štítky umožňují jednoznačně porovnat vysavače i z hlediska zachytávání prachu. Filtrace by v takovém případě měla být jednoznačně A, což znamená 99,98% zachyceného prachu díky perfektní konstrukci a filtraci spotřebiče.

Vlajkovou lodí mezi vysavači značky Rowenta je nová generace sáčkových přístrojů Rowenta Silence Force Compact. Kvalitní, extrémně tichý, výkonný a s maximálně jednoduchým použitím.

Na teleskopickou kovovou sací trubici můžete jednoduše a bezpečně s Lock Systemem nasadit unikátní univerzální hubici Deep Clean Head dosahující účinnost čištění „A" na tvrdém povrchu i na kobercích. Nemusíte tak při přejíždění po obýváku přendávat hubice, výsledek je vždy perfektní.

Trademark značky, integrovaný kartáček Easy Brush pro úklid nábytku máte vždy po ruce, přímo na rukojeti vysavače.
Charakteristický je pro celou řadu i ultra tichý chod: pouhých 68 dB(A) přístroje řadí mezi nejtišší vysavače na trhu.

S novými patentovanými sáčky Hygiene+ (ZR200540) je filtrace prachu až 99,99%. Navíc ušetříte – se sáčkem Hygiene+ je výstupní filtr permanentní bez nutnosti výměny.

V nabídce jsou čtyři modely: červený RO6383 Animal Care, černý RO6355 Parquett a dva klasické modely RO6331 modrý a RO6327 bílý, které však komfortně a potichu zvládnou jak častý, tak důkladný úklid.

  

RO6383 Animal Care - Rowenta

 

RO6355 Parquet - Rowenta

 

RO6331 - Rowenta

  

RO6327 - Rowenta