Propracovaná distribuční síť by k zisku výsadního postavení v nápojové gastronomii zdaleka nestačila. Alfou a omegou úspěchu značky MONIN je nikdy nekončící snaha o inovace. Moment překvapení je totiž tím, co v barmanském světě platí víc než co jiného. Host chce být překvapován a barmani jdou jeho přání naproti.

Tvorba skvělých drinků - vzrušující cesta i lákavý cíl
„Naším úkolem je umožnit profesionálům i nadšeným amatérům využít svou fantazii a kreativitu, dát jí prvotní impulz a základní směr, ale zároveň je zbavit ostychu a strachu z časové a finanční náročnosti. Barman nemá být Maruškou, která se brodí v zimě sněhem pro jahody. Od toho jsme tady my," říká Marek Švarc, obchodní ředitel firmy Zanzibar Kladno, která je již od roku 1996 dovozcem Monin na českém trhu.

Zdroj: Asset Media„V Čechách máme skvělé a tvořivé barmany, o tom není pochyb. Proto nemůže být naše nabídka tvořena pouze chronicky známými příchutěmi. To bychom si připadali, že české barmany i jejich hosty podceňujeme. Klasické sirupy s chutí například kokosu, vanilky a melounu jsou hlavně pomocníkem, který dodá drinku kýženou chuť rychle a snadno. Pro toho, kdo chce tvořit a své zákazníky v dobrém smyslu slova šokovat, zařazujeme do nabídky většinu novinek, s nimiž vývojové oddělení Monin přichází. A někdy se z nich stane fenomén."

Zdroj: Asset Media„Před pár lety jsme představovali prvním podnikům to, jak osvěžujícím drinkem může být okurková limonáda. Pouze pár nejodvážnějších se tehdy nechalo přesvědčit a zařadili okurkovou ji do své nabídky. Teď je v letních nápojových lístcích téměř všude a počet podniků, které slyší na neobvyklé variace pro své drinky sezónu od sezóny roste."

Přes 100 chutí i na českém trhu
Pomyslné počítadlo chutí, které lze použitím produktů Monin získat, se prozatím zastavilo na čísle 143. Přesně tolik variant sirupů, koncentrátů a pyré nalezneme v nabídkovém ceníku firmy Zanzibar pro letošní rok. A možnosti jejich použití? Nevyčíslitelné! Od letních limonád, ledových čajů, smoothies, frappé, nealko koktejlů, vinných střiků, káv a čokolád až po variace všech typů klasických koktejlů.

Chcete na svatbě přípitek, který koresponduje s kyticí nevěsty? Co sekt s chutí a vůní růží? Drink, který bude doplňkem Halloweenského menu? Připravte dýňové frozen daiquiri! Nebo prostě jen chcete udělat radost dětem a překvapit je „žvýkačkovým" nebo popcornovým mlíčkem?

Zdroj: Asset MediaKterá chuť bude „in"?
„Mám pár svých favoritů. Třeba Yuzu. Citrusový plod, který je v Asii velmi populárním hybridem známých druhů. Yuzu má ohromně osvěžující chuť, kterou nabízíme ve formě pyré. Stejně jako Rebarboru. I z ní dokáží tvořiví barmani vykouzlit skvělé kreace. Nebo OrangeSpritz sirup. Ale kdo ví – třeba si zákazníci, barmani a baristé budou hrát, a nakonec překvapí i nás. Tyhle hry s chutí jsou na naší práci totiž to nejlepší!"

www.sirupy-koktejly.cz