Propracovaná distribuční síť by k zisku výsadního postavení v nápojové gastronomii zdaleka nestačila. Alfou a omegou úspěchu značky MONIN je nikdy nekončící snaha o inovace. Moment překvapení je totiž tím, co v barmanském světě platí víc než co jiného. Host chce být překvapován a barmani jdou jeho přání naproti.
Tvorba skvělých drinků - vzrušující cesta i lákavý cíl
„Naším úkolem je umožnit profesionálům i nadšeným amatérům využít svou fantazii a kreativitu, dát jí prvotní impulz a základní směr, ale zároveň je zbavit ostychu a strachu z časové a finanční náročnosti. Barman nemá být Maruškou, která se brodí v zimě sněhem pro jahody. Od toho jsme tady my," říká Marek Švarc, obchodní ředitel firmy Zanzibar Kladno, která je již od roku 1996 dovozcem Monin na českém trhu.
„V Čechách máme skvělé a tvořivé barmany, o tom není pochyb. Proto nemůže být naše nabídka tvořena pouze chronicky známými příchutěmi. To bychom si připadali, že české barmany i jejich hosty podceňujeme. Klasické sirupy s chutí například kokosu, vanilky a melounu jsou hlavně pomocníkem, který dodá drinku kýženou chuť rychle a snadno. Pro toho, kdo chce tvořit a své zákazníky v dobrém smyslu slova šokovat, zařazujeme do nabídky většinu novinek, s nimiž vývojové oddělení Monin přichází. A někdy se z nich stane fenomén."
„Před pár lety jsme představovali prvním podnikům to, jak osvěžujícím drinkem může být okurková limonáda. Pouze pár nejodvážnějších se tehdy nechalo přesvědčit a zařadili okurkovou ji do své nabídky. Teď je v letních nápojových lístcích téměř všude a počet podniků, které slyší na neobvyklé variace pro své drinky sezónu od sezóny roste."
Přes 100 chutí i na českém trhu
Pomyslné počítadlo chutí, které lze použitím produktů Monin získat, se prozatím zastavilo na čísle 143. Přesně tolik variant sirupů, koncentrátů a pyré nalezneme v nabídkovém ceníku firmy Zanzibar pro letošní rok. A možnosti jejich použití? Nevyčíslitelné! Od letních limonád, ledových čajů, smoothies, frappé, nealko koktejlů, vinných střiků, káv a čokolád až po variace všech typů klasických koktejlů.
Chcete na svatbě přípitek, který koresponduje s kyticí nevěsty? Co sekt s chutí a vůní růží? Drink, který bude doplňkem Halloweenského menu? Připravte dýňové frozen daiquiri! Nebo prostě jen chcete udělat radost dětem a překvapit je „žvýkačkovým" nebo popcornovým mlíčkem?
Která chuť bude „in"?
„Mám pár svých favoritů. Třeba Yuzu. Citrusový plod, který je v Asii velmi populárním hybridem známých druhů. Yuzu má ohromně osvěžující chuť, kterou nabízíme ve formě pyré. Stejně jako Rebarboru. I z ní dokáží tvořiví barmani vykouzlit skvělé kreace. Nebo OrangeSpritz sirup. Ale kdo ví – třeba si zákazníci, barmani a baristé budou hrát, a nakonec překvapí i nás. Tyhle hry s chutí jsou na naší práci totiž to nejlepší!"