Horní Maršov – Pacienti, kteří v Krkonoších potřebují medikamenty, mají od úterý opět k dispozici lékárnu. Je umístěna v objektu zdravotního střediska na Třídě Josefa II.
„Lékárna v Horním Maršově existovala historicky od nepaměti. Byla tu již před válkou. Když původní provozovatel loni v prosinci činnost ukončil, hledali jsme řešení k návratu této služby pro pacienty a jednání s Královéhradeckou lékárnou byla úspěšná," informovala praktická lékařka pro děti a dorost Eva Hančilová, která je vlastníkem objektu zdravotnického zařízení v Horním Maršově.
Cestu do horské lékárny si pacienti našli hned první den.
„To, že si můžeme léky pořídit už tady v Krkonoších vítáme. V Peci pod Sněžkou lékárna není. Tahle je pro nás nejblíž a je fajn, že nemusíme jet daleko," sdělili včera rekreanti, kteří tráví podzimní dny na horách a potřebovali nakoupit sirup proti nachlazení. Lékárna poskytuje léky na předpis i léky volně prodejné a další doplňkový sortiment, jako jsou zdravotní pomůcky, potravinové doplňky nebo léčebná kosmetika. Otevřeno má od pondělí do pátku od 8 do 12.30 a od 13.30 do 17 hodin. Více na : https://www.khl.cz/pobocky-lekarna-v-hornim-marsove.html