V dnešním pokračování proměny se všechny dámy společně sešly s Lenkou Suchánkovou v prodejně přírodní kosmetiky a zdravé výživy, kterou Lenka pod názvem názvem Lavender provozuje v Obchodním centru Breda v Opavě již od roku 2013.
Zdroj: Zadavatel.V čem na dnešním setkáním účastnicím proměny poradíte?
Změna životního stylu není jen o kilech shozených za každou cenu, je to o celkovém zdraví a pocitu. Ráda bych se proto dnes zaměřila zejména na kosmetiku. Ne ve smyslu líčení, ale spíše na každodenní rutinu a zvolení vhodné kosmetiky. Správná péče o pleť je totiž naprostý základ. Dotkneme se také vitamínů, potravinových doplňků i čištění organismu a řekneme si, jak jednoduše připravit lehká a zdravá jídla, třeba na svačinku, či večeři.

Lenka SuchánkováLenka SuchánkováZdroj: Zadavatel.Co si pod pojmem každodenní rutina v kosmetice můžeme představit?
Ráno a večer je třeba se o pleť dobře postarat. Zejména se jedná o čištění vhodnou pleťovou vodou tonizaci pleti, použití séra, balzámu na rty a samozřejmě také očního, nočního a denního krému- ten by měl být ideálně hydratační.

Proč je v péči denní rutina tak zásadní?
Každý chce mít zdravou pokožku, která je krásná už od rána, nejen po nalíčení. Je skvělé přijít k zrcadlu a říct si: nemám akné ani zanešené či rozšířené póry, vypadám zdravě a třeba i lépe než své roky! Pokud je toto mým záměrem, musím se své pleti pravidelně věnovat.

Dopručíte dnes i nějakou konkrétní značku kosmetiky?
V sortimentu máme různé kosmetické bio, či přírodní výrobky. Obecně nejoblíbenější je značka Nobilis tilia, což je česká kosmetika postavená na bio-základě a na bázi éterických olejů, výborná, a u zákaznic oblíbená, je také kosmetika ze Slovenska s názvem Kvítok a doplňkově bych jmenovala produkty značek Renovality a Saloos. Každá z řad, kterou prodáváme, nabízí výrobky vhodné pro všechny typy pleti a každý si tak může vybrat podle svých vlastních preferencí. S výběrem vždy rádi poradíme. A přesto, že o ni dnes nebude řeč, najdete v našem obchodě i dekorativní kosmetiku s obsahem výživných látek značky Boho.

Zdroj: Zadavatel.Souvisí se stavem pleti také zmíněné vitamíny a potravinové doplňky?
Samozřejmě souvisí, jen zdravé tělo může být krásné. Ideální je aby bylo zdravé střevo k čemuž je zcela nezbytná třeba vláknina, nebo přípravky které pomáhají tělo čistit, jako je třeba chlorela, nebo zelený ječmen. Také je dobré dopňovat klasické vitamíny, minerály, i něco na posílení imunity a celého organismu. Napadá mě teď třeba žen-šen. Každé tělo je však jiné a je třeba vybírat podle individuální podle potřeby O takových přípravcích si dnes budeme také povídat.

Zdroj: Zadavatel.Zmínila jste i zdravá jídla, poradíte, na co se v obchodě se zdravou výživou zaměřit, co vybrat?
K hubnutí a zlepšení kondice patří neoddělitelně správná životospráva. Zpočátku někdy bývá těžké naučit se potraviny vybírat a připravit si vyvážená a výživná jídla. My si dnes mnohé vysvětlíme a ukážeme jak třeba na vyváženou odpolední svačinku, kterou je vhodné konzumovat tak do 16 hodin. Hodí se třeba kváskový chléb, kneckebrot nebo luštěninové krekry, a k nim třeba výborné rostlinné pomazánky, či proteinové tyčinky bez přídavku cukru V sortimentu však najdete řadu dalších potravin, které se mohu stát základem pro vaše vyvážené jídlo. Ať už se jedná o proteinové polévky, kuskusy, či potraviny s obsahem důležitých rostlinných bílkovin jako je tempeh nebo tofu, či velmi zdravou a chutnou fermentovanou zeleninu. S výběrem u nás rádi poradíme každému.

Zdroj: Zadavatel.

Zdroj: Zadavatel.

Zdroj: Zadavatel.