Peer to peer pojištění se na trhu objevilo teprve před pár lety, princip jeho fungování je ale starý jako pojišťovnictví samo. První dochovaná pojistná smlouva z roku 1379 sloužila námořníkům v Itálii. Ti se společně zavázali, že budou přispívat do fondu, ze kterého pak budou opravovat poškozené nebo vyplácet náhradu za ztracené lodě. Peer to peer pojištění se tak jen vrací k původnímu konceptu pojištění. Na principu rovný s rovným, kdy se většina účastníků zná i osobně, funguje První klubová pojišťovna.

Členem se může stát kdokoliv, komu je blízký princip sdílené ekonomiky a už ho nebaví platit za pojištění velkým korporacím. Všichni účastníci přispívají do společného fondu, ze kterého si První klubová pojišťovna bere jen 17 % na provozní náklady. Zbytek peněz je použitý na krytí pojistných rizik a výplatu škodných událostí. A co se stane se zbytkem peněz? Na rozdíl od korporátních pojišťoven vám ho První klubová pojišťovna na konci roku vyplatí zpět. Tedy jen za předpokladu, že nebudete mít v předcházejícím roku žádnou pojistnou událost.

Pro představu, za loňský rok vyplatila PKP svým klientům 40 % pojistného zpět! To už jsou zajímavé peníze, zejména pokud si uvědomíte, že cena pojištění je srovnatelná s konkurenčními produkty. Navíc, pokud přivedete do pojišťovny své známé, získáte další body, které vám na konci roku zvýší finanční odměnu. I díky tomu jsou mezi pojištěnci jen lidé, kterým důvěřujete, a je u nich nízké riziko pojistné události.

Bezpečné pojištění a služby, na které jste zvyklí
PRVNÍ KLUBOVÁ pojišťovna si zakládá na své jednoduchosti a osobním přístupu. Vždy máte přehled o jejím hospodaření s vašimi penězi. V jejich nabídce naleznete obvyklé pojistné produkty, tedy pojištění automobilu, cestovní a úrazové pojištění, pojištění odpovědnosti a majetku. Všechny typy pojištění lze uzavřít online během pár minut. Nemusíte cestovat na pobočku ani vyplňovat složité papíry. PRVNÍ KLUBOVÁ pojišťovna má licenci České národní banky, která prověřila a schválila jejich model fungování pojištění. ČNB také neustále dohlíží na to, že má PRVNÍ KLUBOVÁ dostatek financí na úhradu jakékoliv škody svých klientů.