Grantovou podporu obdrží Sbor dobrovolných hasičů ze Starého Zubří, kteří budou zvelebovat další část Stezky na Pivčánky včetně vysazování stromů nebo vybudování vodní nádrže.
Zdroj: Radegast.
ČSOP Salamandr se zaměří na péči o cenné horské louky v Beskydech, zejména na radhošťském hřebeni. Pravidelnou péčí chtějí zlepšit stav luk a vrátit na ně kdysi běžné druhy bylin a hmyzu.

Zdroj: Radegast.
Projekt Dešťovka pro Skalku má za cíl vybudovat technické zařízení na akumulaci a využívání dešťové vody na turistické chatě Skalka v Mostech u Jablunkova. Využívat dešťovou vodu pro nové sociální zařízení chce také turistická chata na beskydském vrcholu Ostrý. Dojde tím tak ke značné úspoře pitné vody.
Zdroj: Radegast.
Vytvořit zázemí pro komunitu lidí, které spojí vzdělávací, hravý a funkční naučný prostor o chovu včel, je cílem projektu Včelí kopeček. Spolek Faunapark chce zase společně s dobrovolníky zachránit stodolu Faunaparku, do které zatéká a hrozí její zničení. Díky tomu by se zde opět mohly konat lokální setkání a přednášky.

Zdroj: Radegast.
Spolek W-Klubík chce podpořit komunitní život a spolupráci mezi generacemi. Vybudování atraktivního zázemí z maringotky umožní pořádat akce pro veřejnost se zvláštním zaměřením na rodiny a seniory. Spolek Tichánek chce pozvednout veřejný prostor v obci Tichá. Díky penězům z grantového programu zde vybudují odpočinkové a relaxační místo nejen pro obyvatele, ale i turisty či cyklisty.
Zdroj: Radegast.
Všech osm projektů je zařazeno do hlasování veřejnosti. Podle něj pivovar Radegast udělí mimořádnou prémii ve výši 50 tisíc, 30 tisíc a 20 tisíc korun projektům, které od lidí obdrží na www.radegastlidem.cz nejvíce hlasů. Hlasování o bonusových prémiích probíhá až do 30. září 2020.

Zdroj: Radegast.

Projekty, které postoupily do veřejného hlasování:

·         Dešťovka pro Skalku (Spolek Skalka Mosty u Jablunkova, z.s.)

·         Kvetoucí horské louky (ČSOP Salamandr) 

·         Odpočinkové a relaxační místo pro občany a turisty v obci Tichá
          (Tichánek, z.s.) 

·         Stezka na Pivčánky (SH ČMS – Sbor dobrovolných hasičů Staré Zubří)

·         Trocha romantiky oživí místní zvyky (W-Klubík, z.s.)

·         Včelí kopeček – vytvoření komunitního vzdělávacího místa chovu včel
          (Přátelé Beskyd)

·         Využití dešťové vody pro nové sociální zařízení turistické chaty Ostrý
          (Klub českých turistů)

·         Zachraňme stodolu Faunaparku (Spolek pro Faunapark)