Posledních pár měsíců jsme v Rodinném pivovaru Rampušák v Dobrušce pracovali na nových etiketách na láhve, a tohle je výsledek! Etikety jsme se snažili sjednotit a přiblížit našemu stylu. Stylu staročeskému, zachovávajícímu tradici a řemeslo tak, jako se to snažíme dělat u nás v dobrušském pivovaru. Každá etiketa nese autorskou ilustraci, která má nějakou spojitost, a to buď s pivovarem, městem anebo historií, ať jednoho nebo druhého. A my bychom Vám je rádi představili. Takže tady jsou:

12 % Rampušák - vládce Orlických hor. Rampušák je zároveň název našeho pivovárku a je spjatý historicky právě s dobrušským pivovarem – 12% Rampušák se tu vařila už začátkem 60. let.

11 % Dobrušská - jelikož jsme hrdí na to, v jakém městě máme tu čest být. Nezapomínáme na to ani u našeho piva, a tudíž ani na našich etiketách. A tak již od první várky nese naše 11% název DOBRUŠSKÁ 11. Pro symbol tohoto piva jsme si vybrali dominantu našeho města, kterou je radnice na náměstí Dobrušky. Mimochodem, na radnici byl dříve napojený starý pivovar, který stával také na náměstí.

13 % Muderlant - na etiketě naší polotmavé 13 % najdete dobrušťáka Aloise Beera. Alois Beer byl dobrušský malíř, který namaloval a popsal snad každý kout Dobrušky. Schovanou máme také jeho malbu pivovaru, ať už původního – na náměstí, tak i toho našeho, dnešního. Alois Beer byl také velkým propagátorem technických novot, jako první například v Dobrušce používal deštník, ačkoliv za to sklízel spíše posměch a byl považován za podivína.

15 % F. L. Věk - tohle je naprostá klasika, která k Dobrušce neodmyslitelně patří. F. L. Věk je naše 15 %, se kterou jsme slavili nemálo úspěchů na různých degustačních soutěžích. Co jiného by mělo být na etiketě vyobrazené, než ikonický rodný dům F. L. Věka, který se nachází jen pár kroků z kopce dolů od naší pivovarské hospůdky?

Na závěr bychom chtěli poděkovat Všem našim odběratelům, příznivcům a zákazníkům, protože díky nim, můžeme i nadále rozvíjet tenhle krásný historický pivovar a to naše pivovarnické řemeslo.

Dej Bůh štěstí!

https://www.pivovardobruska.cz/