Přesnost a nabroušené ostří

Mezi řeznické potřeby, které má doma opravdu každý, patří i kvalitní nože. Protože práce řezníka je hlavně o přesnosti řezu, musí být ostří vždy perfektně nabroušeno. To platí i o nožích, které se vyskytují v mlýncích na maso, nářezových strojích a pilách na maso. Toto pravidlo mějte na paměti pokaždé, když pracujete s jakýmkoliv masem. Není-li stroj či nůž řádně nabroušen, můžete maso zbytečně zničit a snížit tím i zážitek z jeho konzumace.

Mějte ocílku či brousek vždy po ruce

S kvalitními a ostrými noži souvisí také to, jak často je brousíte. Kromě sady kvalitních nožů, které jsou vždy připraveny k použití, je nezbytné vlastnit také ocílku nebo brousek. Brousky na nože se vyrábí v několika variantách, například v podobě brusného kamene, kotouče či profesionální brusky či brusiče. Není-li bruska či ocílka součástí vybavení vaší kuchyně, neváhejte a okamžitě si nějakou pořiďte.

Kvalitní mlýnek na maso je nezbytnou součástí každé domácnosti

Přestože pilu na kosti ve své kuchyni nejspíše nepotřebujete, mlýnek na maso je nezbytnou součástí většiny českých domácnosti. Není totiž nad domácí sekanou a karbanátky. Jak vybrat kvalitní mlýnek na maso? Určitě se vyplatí investovat do takového, který nabízí jemné i hrubé zpracování masa, a je vyroben z ušlechtilé oceli. Díky možnostem hrubosti bude příprava tataráku, sekané i karbanátků v domácích podmínkách snadná a zábavná. Ušlechtilá ocel se zase postará o to, aby byl mlýnek snadný na údržbu a čištění.

Domácí klobásy vám s plničkou půjdou jako na běžícím páse

Kdo by nemiloval čerstvou klobásu podávanou s hořčicí, křenem a chlebem? Vůně klobásy je typická pro letní grilovačky a táboráky. Udělejte si radost a pořiďte si něco, co vám tyto okamžiky ještě více zpříjemní. Plnička klobás je snadno ovladatelná a nabízí vám možnost výroby vlastních klobásek. To s sebou nese skvělou možnost, vyrobit každému klobásu na míru a přesně podle jeho chuti. I v případě plniček klobás platí, že jsou-li vyrobeny z oceli, je jejich údržba a čištění snadné.

Nezapomeňte na praktické klipsovačky na klobásy

Abyste si přípravu domácích klobás ještě více usnadnili, pořiďte si speciální klipsovačky na klobásy. S jejich pomocí jednotlivá střívka s klobásami snadno uzavřete. Klipsovačky ale mají v domácnosti i celou řadu jiného využití, můžete je použít k uzavření sáčků s čerstvým ovocem, zeleninou a jinými potravinami, které chcete uchovat uzavřené v ochranné atmosféře.

Příprava masa a zeleniny snadno a rychle

Znáte kuchyňský kutr? Jedná se o přístroj, který vám ušetří spoustu času v kuchyni a lze jej použít jak pro zpracování masa, tak i zeleniny. Po zapnutí kutru se směs v míse nejenom seká, ale zároveň i míchá. Kuchyňský kutr je součástí každé profesionální kuchyně, ale nic vám nebrání v tom, aby se stal součástí i vaší domácí kuchyně.

Zejména pokud trávíte v kuchyni většinu svého času a vaření, smažení, pečení a příprava pokrmů je vaším koníčkem. Díky kuchyňskému kutru si usnadníte práci a budete schopni vytvářet dvojnásobné množství pokrmů za polovinu času. Při výběru kutru se zaměřte na materiál, ze kterého je vyroben, přičemž dávejte přednost kombinaci ušlechtilé oceli a hliníku. Díky tomu bude kutr hygienický a snadný na čištění.

Nemusíte nutně vlastnit řeznictví, abyste si mohli pořídit některé řeznické potřeby. Celou řadu z nich totiž využijete i ve své domácí kuchyni a zjednodušíte si díky nim vaření.