Obývací pokoj, kuchyně, pracovna a herna - 4v1

Princip otevřeného prostoru v interiéru není žádnou novinkou. Propojení místností nabízí nejen větší prostor, ale především funkci stmelování rodiny. Ve většině případů se takto propojuje kuchyně s jídelnou a obývacím pokojem. Stejně tak tomu bylo i v této realizaci - a ještě se přidalo i něco navíc. Investor si přál místo, kde může celá rodina v klidu relaxovat, bavit se a zkrátka být spolu. Proto jsou zde i takové prvky jako houpačka na hraní, dataprojektor nebo funkční panel obývací stěny s vyrytými jmény členy rodiny, kterým lze manipulovat a tvořit tak unikátní prostory. Vše v jednotné linii kombinace neutrálních šedých tónů spolu s hřejivým dřevěným dekorem, které jsou doplněny unikátními kousky autorské práce investora. 

Zdroj: Centrum bydlení a designu Kaštanová

Funkční dispozice domu

Jednou z hlavních podmínek návrhu domu, které investor zadával architektovi Filipovi Pavliňákovi, bylo, aby dům nabízel možnost společných momentů rodiny, ale zároveň chvíle klidu pro každého jedince. Architekt tedy přišel s návrhem dispozice domu, který nabízí křídlo ložnice a koupelny rodičů, křídlo dětských pokojů a jejich koupelny a propojuje to právě zmiňovaný otevřený prostor. Každý tam má možnost chvíle pro sebe, ale také možnost užít si celé rodiny. Praktickým detailem je například řešení dětského pokoje, který sice aktuálně nabízí jednu místnost, ovšem je připraven pro budoucí rozdělení, aby každá slečna měla místnost pro sebe. Proto jsou zde již v tuto chvíli dvoje dveře, dělená elektroinstalace a jen se čeká, až slečny dospějí.

Zdroj: Centrum bydlení a designu Kaštanová

Detaily domu, které nesou vzpomínky

Už při vstupu do domu vás v předsíni nadchne unikátní lustr tvořený z opracovaných větví. Jedná se o autorské dílo a materiálem není nic jiného než naplavené větve z nedalekých novomlýnských nádrží. V koupelnách zase můžete obdivovat desky stolů nebo stěnu, které jsou realizovány zalitím kamínků v pryskyřici. Kamínků, které tvoří 20 let vzpomínek z dovolených v Chorvatsku. Takto vytvořené doplňky jsou nejen vzpomínkou, ale zároveň vytváří zajímavý a vkusný detail interiéru.

Zdroj: Centrum bydlení a designu Kaštanová

Chcete i vy nový domov se spoustou vzpomínek? 

Není nic jednoduššího než kontaktovat Centrum bydlení a designu Kaštanová, kde si můžete vybrat architekty či designéry, kteří se vašeho nového domova s radostí ujmou. Stačí se inspirovat jejich prací, třeba jako u tohoto unikátního domova od Filipa Pavliňáka.

Budeme se na vás těšit.