V roce 2001, po 10. leté kooperaci se společností Tesla, a. s. v oblasti kabelové výroby, se společnost R&S rozhodla odkoupit budovy, pozemky i smlouvy tehdejších zaměstnanců a vznikl první samostatný výrobní závod mimo území Německa. Tehdy měla výrobní plocha 3.500 m2 a nyní se rozšířila na 40.500 m2 a branami prochází již více než 800 zaměstnanců.

Vimperský závod vyrábí v rámci koncernu širokou škálu produktů, které jsou špičkou v oboru pozemní, námořní i letecké komunikace, radiomonitoringu, v systémech pro zpracování obrazu i zvuku a v oblasti měřicí techniky. Našimi zákazníky jsou provozovatelé mobilních sítí, výrobci mobilních telefonů, státní instituce, filmová studia nebo mezinárodní letiště, kde naše technologie zprostředkovávají spojení mezi piloty a řízením leteckého provozu.

Úvodní slovo děkana Petra Páty (ČVUT) k podpisu smlouvy.Úvodní slovo děkana Petra Páty (ČVUT) k podpisu smlouvy.Zdroj: ROHDE & SCHWARZ závod Vimperk, s.r.o.

Již dva roky čelíme obtížným podmínkám a nečekaným výzvám. I když jsme si navykli nosit respirátory, udržovat si odstup a setkávání jsme přesunuli do virtuálního prostoru, není to nic, co bychom mohli označit za normální. I tento rok byl pro naši firmu velmi netypický, přesto jsou naše vyhlídky velmi dobré. Rozšířili jsme produkci, investovali do nových technologií a získali ocenění nejlepšího zaměstnavatele do 5000 zaměstnanců v Jihočeském kraji. Uzavřeli jsme partnerství s Fakultou elektrotechnickou ČVUT v Praze a s Fakultou elektrotechnickou Západočeské univerzity v Plzni. A plánujeme růst dál. Cílem našich aktivit je podpořit vynikající výkon, zajistit budoucnost vimperského závodu a dostát tak vysokému standardu Rohde & Schwarz. Dosud byla naše společnost úspěšná díky smysluplným opatřením, především to bylo ale díky disciplíně a vzájemnému respektu našich zaměstnanců a obchodních partnerů. Upřímně jim za to děkujeme.

Zároveň všem přejeme hezké prožití vánočních svátků a do nového roku pevné zdraví a spoustu osobních i pracovních úspěchů.

Zdroj: ROHDE & SCHWARZ závod Vimperk, s.r.o.
Zdroj: ROHDE & SCHWARZ závod Vimperk, s.r.o.