„Pod novým vlastníkem skupinou PPF se nám daří získávat významné zakázky. To je důvod, proč masivně investujeme do rozšíření výroby a také proč hledáme několik set nových kolegů na pozice dělnické, technické i inženýrské. Vidím to jako dobrou zprávou nejen pro Plzeň, ale pro celý region. Škoda patří k technologickým lídrům v oboru, přináší inovace do veřejné dopravy a sofistikovanou výrobu s vysokou přidanou hodnotou, pracuje na základě vlastního výzkumu a vývoje. Plzeň je tak jedním z důležitých center tohoto průmyslu v Evropě,“ upozorňuje předseda představenstva a Prezident skupiny Škoda Transportation Petr Brzezina.

Plzeňskou výrobní základnu čeká v rámci zásadní investiční akce například rozšíření o nové zázemí pro výrobu podvozků. „Škoda bude moci využívat nové prostory pro svařování, lakovnu či tryskací boxy. Vybavení bude skutečně na vysoké technologické úrovni - vybudujeme například nové moderní robotické pracoviště pro svařování. Kapacitu výroby také posílí například počítačově řízené obráběcí stroje za zhruba 80 milionů korun,“ říká viceprezident pro Investice a správu majetku Škody Transportation Pavel Novák.

Druhou významnou oblastí investic v plzeňské Škodovce bude výstavba nové zkušebny, kde bude možné testovat všechna vozidla nebo jejich části z produkce Škody. Všechny tyto investiční akce bude doprovázet masivní nábor nových pracovníků.

Zdroj: ŠKODA TRANSPORTATION a.s.vizualizace