Žlutočerné logo s nápisem MEILLER KIPPER tak najdete na všech typech sklápěčů, sklápěcích návěsech, nosičích kontejnerů a hydraulických systémech. „Zákazníci z celého světa na našich výrobcích oceňují jejich spolehlivost a do detailů promyšlené řešení," přibližuje největší přednosti výrobků firmy MEILLER Ing. Michal Volejník, jednatel společnosti. Současně s tím je celá skupina MEILLER už desítky let stabilním zaměstnavatelem a partnerem pro regiony, v nichž působí.

„Od svého vzniku v roce 1850 je firma MEILLER známá především svým nekompromisním důrazem na kvalitu a zároveň jako lídr v zavádění inovativních technologií. Už v roce 1904 například uvedla na trh první navijákový sklápěč na nákladním autě," obrací se do dlouhé historie značky. „V každé profesi, při každém výrobním kroku myslíme na naše zákazníky, kteří k nám mají velkou důvěru. A vyplácí se to. I proto jsme loni už podvanácté za sebou vyhráli v každoročním prestižním hlasování čtenářů časopisů Lastauto omnibus, Trans aktuell a FERNFAHRER o Nejlepší značku v kategorii Sklápěč," říká Michal Volejník.

Zdroj: F.X. MEILLER Slaný s.r.o.

Továrna v průmyslové zóně na okraji Slaného je součástí mezinárodní skupiny s výrobními závody v Německu, Rakousku a právě v České republice. „U nás zaměstnáváme na 900 lidí ze Slaného a okolí, Kralupska, Kladenska a Lounska. Práce máme víc než dost, takže mezi sebou rádi uvítáme spolehlivé svářeče, zámečníky, (auto)lakýrníky, automechaniky a operátory pro obsluhu výrobních strojů a svařovacího robota," říká Ing. Ludmila Fatková, vedoucí personálního oddělení.

Práce na špičkových výrobcích stabilní firmy je tak velkou příležitostí nejen pro šikovné české ruce, ale dává prostor i dobrým nápadům pro neustálou inovaci. „Kvalitní práci umíme velmi dobře ocenit, ať už přímo ve mzdě, nebo v podobě pravidelných i nepravidelných odměn, příspěvku na stravování, slevového programu v obchodech v okolí a dalších benefitů," doplňuje Ludmila Fatková a dodává: „Jsme pyšní na to, kolik kolegů a kolegyň s námi pracuje už více než 15, nebo dokonce 20 let."

Zdroj: F.X. MEILLER Slaný s.r.o.

Většina produkce ze Slaného, více než 90 procent, míří do zahraničí. „Někdo by možná namítl, že je to jen práce. Ale za sebe musím říct, že je to skvělý pocit, když víte, že to, co vám prošlo rukama, slouží lidem po celé Evropě. A že s naší technikou v Česku spolupracují značky, jako jsou Mercedes-Benz, Scania, nebo Volvo," říká kolega přímo z výroby. Mezi významné odběratele slánské továrny MEILLER přitom patří i česká zastoupení dalších renomovaných automobilek, jako jsou Iveco, MAN, DAF nebo kopřivnická TATRA.

Tradice strojírenské výroby ve Slaném tak úspěšně pokračuje. A velkou zásluhu na tom mají zaměstnanci F. X. MEILLER Slaný, s. r. o. „Všem chci i touto cestou poděkovat za skvělou spolupráci a těším se, jaké nové výzvy a nová ocenění nám přinesou další roky společné práce," uzavírá Michal Volejník.

Zdroj: F.X. MEILLER Slaný s.r.o.
Více informací na www.meiller.cz