Dnes vás lektorka Michaela Nováková uvítá v krásných prostorách s příjemnou atmosférou a spoustou světla přímo v centru Liberce hned vedle liberecké radnice naproti vchodu do restaurace Radniční sklípek. Kromě vlídného přijetí a meditační hudby vás tu zcela jistě mile překvapí i krásný a uklidňující výhled na Ještěd, Šaldovo divadlo nebo zmíněnou libereckou radnici a přilehlé náměstí. 

Zdroj: Michaela Nováková

„Nejčastějšími klienty jsou samozřejmě ženy, ale chodí k nám i muži. Těch je však méně, ale musím říci, že jich chodí rok od roku více, což nás samozřejmě těší,“ sděluje na úvod Michaela Nováková. „Ve studiu jsou nabízeny skupinové lekce i lekce individuální. Zaměřujeme se především na metodu pilates, jemnější formy jógy a zdravotní cvičení. Důraz klademe na individuální přístup. U nás má každý klient určitý komfort v tom, že naše lekce vedeme v komornější formě, maximální počet účastníků je 14.

Zdroj: Michaela Nováková

Můžeme se tak lépe klientovi věnovat a především zohledňovat jeho fyzické možnosti. Využíváme různé pomůcky a sestavujeme cviky tak, aby byly pro každého klienta vhodné a tedy funkční. Jóga i metoda pilates vypadají krásně na obrázcích, ale když nemáte odborné vedení, můžete si i ublížit. Mnoho klientů k nám také chodí na doporučení od fyzioterapeutů, těm se například snažíme pomoci od bolesti zad, snížené pohyblivosti a podobně,“ dodává. 

Zdroj: Michaela Nováková

OÁZA KLIDU V CENTRU MĚSTA

Ve studiu vás naučí poznávat své tělo. V úvodní lekci se dozvíte informace o principech funkčního cvičení, dozvíte se, jak důležitý je pro náš život kvalitní nádech a výdech, jak správně používat jeden z nejdůležitějších dechových svalů. Naučíte se, jak správně zapojovat své tělo nejen během cvičení, ale i v běžném životě. Po absolvování úvodní lekce se můžete zařadit do dalších podle vlastního výběru. Několikrát do roka jsou ve studiu pořádány i semináře zaměřené na osobní rozvoj a vzdělávání v oblasti celostního vnímání. Na webových stránkách www.pilatesmyoga.cz je k dispozici rezervační systém, individuální lekce si můžete objednat telefonicky nebo prostřednictvím e-mailu. Bližší informace a ceník služeb najdete také na webu. Studio má samozřejmě i své Facebookové stránky.

Zdroj: Michaela Nováková

Ve skupinových lekcích jsou zahrnuty lekce pilates a jógy. Pilates level 1 je určen pro začátečníky, klienty, kteří si potřebují připomenout základy funkčního cvičení nebo dostat tělo do lepší kondice. Cvičení je vhodné také jako prevence proti bolestem zad, ztuhlosti kloubů, při problémech s inkontinencí, po porodu a podobně.

Zdroj: Michaela Nováková

Individuální lekce jsou po úvodní konzultaci vždy sestaveny tak, aby klienta dovedly ke zdravému tělu, ve kterém se cítí dobře. Ať už se jedná o metodu pilates, jógu nebo zdravotní cvičení. Můžete si objednat i osobní konzultaci na téma zdravý životní styl, jak pečovat o své tělo či jak získat zpět energii.

Zdroj: Michaela Nováková

Ve studiu vám pod profesionálním vedením nabídnou také individuální lekce cvičení na stroji Pilates Reformer. Jde o pojízdné vozíky umístěné do vodorovného rámu, připevněné pomocí pěti pružin o nastavitelné míře tuhosti. Součástí stroje jsou táhla, která se různě připevňují na ruce a nohy, díky tomu dojde k optimálnímu zatížení vašeho těla. Veškeré pohyby při cvičení pak vycházejí z centra síly. Neustále tedy cvičí celé tělo, což umožňuje rychlejší docílení požadovaných výsledků (tvarování postavy, odstranění bolesti zad, zvýšení pohyblivosti kloubů). Cvičení je vhodné pro muže i ženy všech věkových kategorií. Je vhodné pro úplné začátečníky, pokročilé i profesionální sportovce.

Zdroj: Michaela Nováková

„Věk našich klientů se pohybuje v průměru kolem 20 – 60 let, nejstarší klientka k nám dochází od začátku našeho působení, je jí 75 let a je stále velmi energická a aktivní. Za dobu našeho působení ve studiu vznikl nespočet přátelství, jsme tady taková větší rodina právě díky komornějšímu prostředí a individuálnímu přístupu, které upřednostňujeme. Těšíme se na nové tváře. V dnešní době je velmi důležité umět se zastavit, zklidnit a naslouchat svému tělu, naslouchat sami sobě, věnovat si péči a pozornost, to je klíč ke zdravému tělu a mysli,“ loučí se se mnou sympatická Michaela Nováková, lektorka a zakladatelka studia.

Zdroj: Michaela Nováková

www.pilatesmyoga.cz , telefon: 734 707 217, e-mail: pilatesmyoga@email.cz

Studio pilates M yoga, Dr. E. Beneše 176/31, Liberec, 3. patro