Energetika

Na veletrhu AMPER, jako na jediném veletrhu v ČR, se představí desítky společností zabývající se výrobou, přenosem a distribucí elektrické energie. Mezi významné exponáty budou tradičně patřit  transformátory, rozváděčová technika, ochranné přístroje vn a vvn, záložní zdroje a řídicí systémy v energetice. Nebudou chybět dodavatelé fotovoltaických elektráren. Po celou dobu veletrhu bude probíhat FÓRUM ENERGETIKY, série odborných přednášek se zaměřením na aktuální témata, pro rok 2018 byla vybrána akumulace elektrické energie.   

Stavebnictví

Automatizace budov je trendem posledních let a představí ji na 100 vystavovatelů v hale P. Inteligentní elektroinstalace a příslušenství pro domovní i průmyslové použití, rozvaděče, systémy domovní komunikace, inovativní instalační materiál do zateplených fasád budov, designové řady spínačů a zásuvek, komfortnější ovládaní chytrých spotřebičů, řízení osvětlení i stínění a zavlažování budou nepřehlédnutelné v expozicích mnoha stánků. V oblasti zabezpečení budov bude uvedeno nové řešení videoverifikačních IP kamer, které poskytuje okamžitý přehled o zabezpečovaném objektu nebo mechatronická vložka pro zamykání a odemykání dveří pomocí smartphonu. 

Průmysl

Automatizace výroby je nosným tématem 70 vystavujících firem. Průmysl 4.0 bude skloňován na každém stánku, včetně největší expozice veletrhu společnosti ABB. Internet věcí mění svět průmyslu, a tak na veletrhu bude jedinečná možnost se seznámit s aktuálními trendy a úskalími čtvrté průmyslové revoluce. Komponenty pro průmysl, především elektronické prvky a moduly, elektromotory všech typů, široká škála vodičů a kabelů najdou uplatnění ve všech oblastech průmyslu, dopravy, stavebnictví i energetiky. Návštěvníci mohou též shlédnout osazování plošných spojů přímo na stáncích v hale F.

Zdroj: Asset Media

Informatika

Stále významnějším tématem veletrhu v oblasti ICT bude Internet věcí. 65 vystavovatelů návštěvníkům představí novinky z oblasti senzorů a komponentů pro M2M a IoT a meteringová zařízení na síti Sigfox i dalších sítích. O využitelnosti IoT a BidDat v inteligentních budovách se návštěvníci dozví na seminářích v rámci doprovodného programu.     

Osvětlení

V široké nabídce osvětlení budou dominovat chytrá a úsporná LED svítidla pro využití v průmyslu, obchodu, veřejném sektoru i domácnostech. Na veletrhu představí firmy také pouliční konzolové lampy, které jsou vhodné pro osvětlení silnic s různou intenzitou pohybu dopravy. Prezentované nové typy LED zářivek najdou uplatnění především v kancelářích a průmyslových provozech.

Města, doprava a Smart Cities  

Moderní technologie a řešení využitelná pro chytrá města jsou na veletrhu AMPER prezentovány již řadu let. Zástupci municipalit si letos přijdou na své především díky nebývalé nabídce systémů chytrého veřejného osvětlení, řízení energií, dopravy a odpadu. V popředí zájmů budou senzory všech možných veličin - srážek, teploty, tlaku apod. Představeny budou také inteligentní systémy parkování ve městě a nové modely užitkových elektromobilů.

Elektromobilita

Dynamicky se rozvíjející oblast elektromobility nemůže na veletrhu AMPER chybět. Pro návštěvníky bude připravena atraktivní přehlídka nejnovějších elektrických a hybridních automobilů i jiných dopravních prostředků a infrastrukturních zařízení pro elektromobily. V rámci přednášky Vodíkové technologie, budou představené praktické ukázky využití vodíku jako záložního zdroje energie na příkladech již realizovaných projektů.

Zahraniční účast

Veletrh potvrzuje zvyšující se zájem ze zahraničí. Z 27 zemí světa přijede více jak 30 % všech vystavovatelů. Nejvíce zastoupené země budou Německo, Slovensko, Polsko, Rakousko a Čína. Návštěvníci se také mohou seznámit s vystavovateli a produkty z Velké Británie, Irska, Tchaj-wanu, Švédska či Švýcarska.  

Zdroj: Asset Media