Historické vily a zámky, aleje, zahrady a spousta zeleně vás přenesou do zcela jiného světa. Květinové záhony, kašny a fontány, klidné zóny a oblasti pro hry a sport dělají z lázeňských parků místa skutečného odpočinku. Vyrazit můžete na mnoho míst v Německu. Tradiční lázně, které jsou slavné pro spojení s divadlem a další kulturou, jsou například v Baden-Badenu. Elegantní malé městečko na jihu Německa, je obklopeno úžasnou scenérií a je domovem stylových hotelů, svěží zeleně a nekonečné nabídky spojené se zdravím.

Baden-Baden TrinkhalleSlavné lázně Baden-BadenZdroj: Baden-Baden Kur & Tourismus GmbH

Některé z nejkrásnějších německých parků a zahrad byly vytvořeny v souvislosti s rozvíjejícím se lázeňským průmyslem v zemi. V 19. století navrhl renomovaný zahradník Peter Joseph Lenné lázeňské parky ve městech včetně Cách, Bad Homburgu, Bad Oeynhausenu a Bad Neuenahru. Okrasné zahrady, fontány, stezky určené pro procházky a úctyhodné staré stromy dělají z parků a lázeňských zahrad zelené oázy s kulturní přitažlivostí, nemluvě o ekologické hodnotě.

Voda dokáže víc než jen uhasit žízeň.

Osvěžuje, povzbuzuje a má uklidňující účinek. Již Římané znali pozitivní vlastnosti minerálních a termálních pramenů. Ať už minerální perličkové koupele, léčivé bylinné koupele nebo koupele celého těla nebo jen jeho části podle Kneippa: léčivá síla vody je neuvěřitelně všestranná.

Bad Nauheim,kneipováníBad Nauheim,kneippováníZdroj: Günter Standl/DZT

Vodoléčbu znovuobjevil kněz Sebastian Kneipp, jehož 200. narozeniny letos slaví celé Německo. Chození vodou, střídání koupelí: takzvané Kneippování stimuluje krevní oběh, dodává novou vitalitu a posiluje odolnost. Kneipp rozvinul své komplexní učení založené na vodoléčbě (hydroterapii), zdravé výživě, bylinkách a také na pohybu poté, co se zotavil z tuberkulózy. Zároveň uznal důležitost vnitřní harmonie. Těchto pět pilířů je dodnes považováno za ústřední prvky zdravého, uvědomělého životního stylu. V Bad Wörishofenu, kde Kneipp žil od roku 1855, byly pod jeho vlivem vyvinuty první Kneippovy lázně. Kneippovo učení se zaměřuje na revitalizaci a prevenci. Lití vody, chození vodou a střídavé koupele harmonizují tělo a duši a posilují imunitní systém.

Další informace naleznete na https://www.germany.travel/en/campaign/german-spa-tradition/enjoy.html. #GermanSpaTradition

Zdroj: Německá centrála cestovního ruchu