Krevní plazma je důležitou složkou krve a nenahraditelnou surovinou pro výrobu léků. Darování plazmy tak umožňuje léčbu pacientů s poruchami srážlivosti krve, sníženou imunitou, po akutních úrazech, popáleninách nebo s onkologickými onemocněními,” říká MUDr. Simona Hohlová, lékařka centra pro odběr krevní plazmy Cara Plasma. Darování plazmy je ale v první řadě dobrým skutkem.

Pravidelný přehled o zdravotním stavu
Pokud uvažujete o darování, bude vás zajímat, co všechno musíte před odběrem podstoupit, jak dlouho celý proces potrvá a co všechno si na něj přinést. Když jde člověk darovat poprvé, měl by se připravit na vyplnění dotazníku o jeho zdravotním stavu a na lékařskou prohlídku, která připomíná pravidelnou návštěvu u praktického lékaře. Součástí vyšetření je také odběr vzorku krve a následný rozbor na některé krví přenosné infekční nemoci. Dárci tak mají díky lékařské prohlídce pravidelný přehled o zdravotním stavu.

Zdroj: Cara Plasma s.r.o.

Vstupní proces zabere přibližně hodinu, prohlídky při dalším darování krevní plazmy netrvají déle než 20 minut. Samotný odběr trvá 40 až 60 minut, je bezbolestný a dá se při něm dokonce relaxovat, ať už u dobré knihy a časopisu, nebo brouzdáním na internetu.

Pravidelní dárci si zaslouží celou řadu výhod
Kromě finanční náhrady 1 400 korun za dva odběry, nabízí Cara Plasma pro pravidelné dárce i řadu zajímavých odměn a soutěží po celý rok. V rámci věrnostního programu lze získávat za každý odběr body, za které je možné vybrat z mnoha dárků. Přidanou hodnotou je pak příjemné a profesionální prostředí na každé z poboček Cara Plasma. Po každém odběru mohou dárci také využít nabídky skvělého občerstvení.

Zdroj: Cara Plasma s.r.o.

Objednat se na odběr je možné s předstihem na webových stránkách www.caraplasma.cz. Nové odběrové centrum v Kolíně sídlí na adrese Náměstí Republiky 43.