V rámci rekonstrukce dojde nad okružní křižovatkou ulic Hodkovická-Minkovická-Cihlářova v liberecké části Doubí ke kompletní výměně mostního objektu ve směru z Turnova do Liberce. Práce zahrnují odstranění původního mostu ze 70. let dvacátého století, dále demolici části protihlukové stěny za mostem na liberecké straně mostu a odstranění konstrukcí vozovky na I/35 v nezbytně nutném úseku pro výstavbu mostu nového.

Zcela nový mostní objekt bude mít hlubinné založení na velkoprůměrových pilotách, vybudována bude nová konstrukce, římsy, odvodnění, izolace vozovky i vozovková souvrství. Most bude vybaven bezpečnostními prvky, jako jsou zábradlí, svodidla, protihlukové stěny, tlumiče nárazů a vodorovné a svislé dopravní značení. Součástí prací bude také nový armovaný svah před tzv. pražskou opěrou, a to z důvodu rozšíření odbočovacího pruhu na městskou část Doubí. Na liberecké straně bude rovněž vybudována nová gabionová stěna. Nedílnou součástí stavby bude i oprava komunikace pod mostem na okružní křižovatce.

Stavební práce zasahují do provozu na silnici I/35, kde je průjezd možný po druhém mostě v režimu 1+1 jízdní pruh. Současně není možné sjet z dálnice do Doubí a k Makru ze směru od Turnova. Sjíždět mohou řidiči na sjezdu U Čermáka.

Cestu na Ještěd uzavřely stavební práce

Na komunikaci III/2784 z Horního Hanychova na Ještěd a blízké Podještědí se vrátily stavební práce po zimní technologické přestávce. Rekonstrukce silnice, která začala v loňském roce, se bude nyní dokončovat. Celková délka opravovaného úseku je 3 km. V roce 2020 byly dokončeny práce na horním 1,5km dlouhém úseku, zbývá tedy opravit druhá polovina, která je naplánovaná do června.

Práce probíhají na úseku od parkoviště u lanovky po televizní cestu v celkové délce 1,5 km. Součástí prací je kompletní výměna živičných vrstev vozovky. Na některých nejvíce poškozených místech bude provedena také sanace podkladových i konstrukčních vrstev vozovky. Rekonstruováno bude rovněž odvodnění vozovky vybudováním dlážděných příkopů v délce 1,4 km. Na závěr dojde k výměně svodidel a komunikace bude opatřena novým vodorovným a svislým dopravním značením.

Všechny uvedené práce probíhají za úplného uzavření silnice na Ještěd, provoz je veden po vyznačených objízdných trasách.

Cesta na Ještěd bude kvůli stavebním pracím uzavřena do konce června.Cesta na Ještěd bude kvůli stavebním pracím uzavřena do konce června.Zdroj: EUROVIA CS

Na Liberecku je společnost EUROVIA CS tradičním dodavatelem. V současné době zde pracuje také například na úpravě mimoúrovňového křížení Rádelský mlýn na hlavní trase I/35. Kde nyní probíhají mimo jiné stavební práce na uzlu hlavního mostního objektu ve směru na Jablonec nad Nisou a silničního mostu nad komunikací I/65. Předpokládané dokončení prací je v polovině prosince 2021 se spuštěním veškerého provozu po nových komunikacích I/35 a I/65.

V minulosti realizovala EUROVIA CS v Libereckém kraji také několik projektů, jejichž cílem bylo zvýšení bezpečnosti dopravního provozu a chodců v Liberci. V rámci této akce proběhly rekonstrukce v ulicích Vítězná, Kunratická a Dr. Milady Horákové, ale i na křižovatce ulic Uralská a Švermova na libereckém sídlišti Františkov. V centru Liberce rekonstruovala také tramvajové trati. EUROVIA CS stojí také za stavbou populární iQlandie. V Libereckém kraji také více než 14 let realizuje zimní údržbu vybraných úseků silnic.

Více o projektech se dozvíte na adrese www.eurovia.cz.