V červenci letošního roku byl odvezen odpad z pozemku, v říjnu pak došlo ke kácení neperspektivních náletových dřevin. Zůstaly zachovány vzrostlé dřeviny a ty jsou oploceny ohrádkami, aby psi stromy nepoškozovali. Následně proběhla instalace oplocení zachovávaných dřevin, umístění mobiliáře a prvků pro agility, které jsou zhotoveny z akátového dřeva s povrchovou úpravou v přírodní podobě. Celkové výdaje se pohybují v řádu 500.000 Kč vč. DPH.

„Prvky mají parametry podle platných norem, ale nebylo záměrem obvodu vytvořit hřiště pro psí soutěže. Prvky pro agility tak může vyzkoušet každý pes. Záleží na chuti jak pejska, tak jeho páníčka,“ upřesnila místostarostka městského obvodu Eva Trůková.

„Naším cílem bylo vytvořit místo, kde si běžný majitel psa užije pohodu a zábavu společně se svým mazlíčkem, a ještě to spojí s pohybem. Přeji všem „dvounohým i čtvernohým“ návštěvníkům psího hřiště hodně spokojených společných zážitků,“ doplnil starosta městského obvodu Lumír Aschenbrenner.

Vedení Slovan se sešlo s olympionikem Radkem Šloufem

Vedení městského obvodu Plzeň 2 – Slovany přivítalo dne 3. listopadu na slovanské radnici olympionika Radka Šloufa. Ten pochází z Plzně Koterova a je úspěšným reprezentantem v rychlostní kanoistice: na letních olympijských hrách v Tokiu 2021 vybojoval společně s Ondřejem Dostálem bronzovou medaili v deblkajaku.

Zástupci obvodu v čele se starostou Lumírem Aschenbrennerem Radku Šloufovi pogratulovali k úspěšné prezentaci Plzně ve světě a předali mu věcný dar. Úspěšný kajakář na oplátku ukázal svou olympijskou medaili a promluvil o zkušenostech z olympiády i o každodenní dřině profesionálního sportovce ve vodním sportu.

Radek nám ukázal, že když si jdete za svým snem a jste vytrvalý, je možné uspět i ve světě a dostat se až na vrchol. Nejvíce si vážím toho, že přes všechny úspěchy zůstal skromným člověkem,“ řekl starosta Lumír Aschenbrenner.

Radek Šlouf je rodák z Plzně, kde navštěvoval 25. Základní školu a poté Sportovní gymnázium. Nyní studuje vysokou školu v Praze. Na mistrovství světa v Szegedu v roce 2019 se spolu s Josefem Dostálem kvalifikovali na letní olympijské hry v Tokiu. Za tento úspěch byl oceněn jako jedna z významných osobností slovanského obvodu na 2. reprezentačním plese městského obvodu Plzeň 2 – Slovany, který se konal v lednu minulého roku.

Zdroj: městský obvod Plzeň 2 – Slovany

 

Zdroj: městský obvod Plzeň 2 – Slovany