Čísla nakažených zaměstnanců jsou velmi nízká a společnost po celou dobu zajišťuje dodávky tepla i elektrické energie pro své zákazníky.
Když se vloni na jaře začaly objevovat první případy nákazy koronavirem, pro všechny to byla velká neznámá. „Chyběly nám informace i ochranné pomůcky, na novou situaci jsme museli velmi rychle reagovat. Přijali jsme řadu mimořádných opatření, abychom minimal­izo­vali riziko nákazy, ochránili zdraví našich zaměstnanců a neohrozili chod teplárny,“ vysvětluje HR manager Robin Čejka.
I přes kritický nedostatek ochranných pomůcek na začátku pandemie se společnosti podařilo zajistit pro zaměstnance roušky a později také respirátory. Pracoviště byla okamžitě vybavena dezinfekcí na ruce, nakoupily se ozonové generátory i germicidní lampy, kterými se prostory pravidelně dezinfikují.A ukazuje se, že se teplárna vydala správnou cestou. Zaměstnanci dodržují všechna opatření proti šíření nákazy a v současné době není ve firmě nikdo pozitivní na covid-19. Během celého roku také nedošlo k žádnému přenosu nákazy na pracovišti.
Už na podzim vedení společnosti také rozhodlo, že zajistí respirátory pro zaměstnance nejen pro použití v práci, ale dostávají je i k soukromému využití mimo pracoviště. „Zdraví zaměstnanců pro nás bylo vždy prioritou. Již několik let jim platíme očkování a vakcínu proti chřipce. Těm, kteří tuto možnost nevyužijí, nabízíme vitaminové balíčky na posílení imunity. A jedním z našich benefitů je také příspěvek na zdraví, sport či rekreaci ve výši 10 tisíc korun ročně. Řada firem benefity omezuje, ale my touto cestou nejdeme,“ připomíná Robin Čejka.
Teplárna Otrokovice je součástí kritické infrastruktury, funguje v nepřetržitém provozu a zajišťuje dodávky tepla i elektřiny pro tisíce domácností a firem. Zachování provozu je proto nezbytné. Od konce března se klíčoví zaměstnanci, bez nichž by teplárna nemohla fungovat, mohou registrovat a budou přednostně očkováni proti nemoci covid-19. „Očkování zaměstnanců rozhodně podporujeme. Všem, kteří tuto možnost využijí, plánujeme rozšířit benefity jako poděkování za projev zodpovědnosti vůči kolegům a naší společnosti,“ dodává Robin Čejka.

Teplárna Otrokovice a.s. hledá kandidáta na pozici:
Provozní elektrikář

Pracovní náplň:
·       manipulace el. zařízení;
·       inspekční činnost v rozvodnách NN a VN;
·       odstraňování vzniklých závad a poruchy na el. zařízení;
·       kontrola chodu kompresorů, elektrofiltrů.
Požadavky na uchazeče:
·       vzdělání v oboru elektro vyučen nebo maturita;
·       platná elektrotechnická kvalifikace dle §6 nebo §7 dle vyhlášky 50/78 Sb.;
·       znalost prací na NN a VN zařízeních;
·       orientace v elektrických zařízeních;
·       znalost schémat a čtení výkresové elektrotechnické dokumentace;
·       praxe na obdobné pozici alespoň 2 roky;
·       samostatnost, zodpovědnost, pečlivost;
·       ochota pracovat ve směnném provozu.
Nabízíme:
atraktivní finanční ohodnocení, roční odměny, 5 týdnů dovolené, příspěvky na stravování, na penzijní připojištění nebo životní pojištění, příspěvek na sport, kulturu, zdraví či rekreaci, možnost dalšího vzdělávání, poskytnutí bezúročné půjčky, společenské a sportovní akce pro zaměstnance.
Životopis posílejte na adresu: kariera@tot.cz.
www.tot.cz

 Zdroj: Teplárna Otrokovice