Patříte také do rodiny, kde na sebe naráží dva základní tábory? Jeden hlídá výdaje za energie a topení v domácnosti, tedy upřednostňuje jednorázově vyvětrat a po zbytek dne byt utěsnit a druhý je zase vyznavačem čerstvého vzduchu při usínání a preferuje větrání kontinuální. Co s tím? Umožňuje nám vůbec dnešní životní styl větrat tak, aby to peněženku nebolelo, do bytu neproudil hluk z ulice, a přitom se v interiéru dýchal čerstvý a čistý vzduch?

Bydlíme v pražské části Strašnice. Okna moc neotevíráme, jelikož jsme v blízkosti frekventovaných ulic jako jsou Vinohradská a Jana Želivského, přes hluk tramvají a projíždějících aut není často slyšet ani televize. Větrací jednotka KORASMART TUBE vyřešila velmi komfortně výměnu vzduchu v naší domácnosti."

Společnost KORADO, a.s., představila nové nástěnné jednotky pro řízené větrání místností, které zároveň hospodaří s teplem získávaným z odváděného vzduchu. Lokální větrací jednotka KORASMART TUBE 2400E s rekuperací, založená na principu střídání směru proudění vzduchu, v sobě kloubí právě hospodaření s teplem, aniž by bylo nutné slevovat z požadavků na čerstvý vzduch v místnosti a neméně důležitou úsporu energie vynaložené na vytápění.

Zdroj: ASSET MEDIAZdroj: ASSET MEDIA

Funkční prvek větrací jednotky KORASMART TUBE je umístěn ve větrací trubce, čímž je zajištěn velmi decentní vzhled jednotky.

Tělo jednotky KORASMART TUBE je umístěné v trubce, která prochází skrz obvodovou stěnu a propojuje tak interiér s exteriérem. Po spuštění se ventilátor uvnitř jednotky otáčí směrem z interiéru do exteriéru, díky čemuž odváděný znečištěný vzduch nabíjí tepelný výměník. Zhruba po minutě se směr rotace otáčí a chladný přiváděný vzduch odebírá naakumulované teplo z výměníku. Tento proces se neustále opakuje. Dochází tak v pravidelných intervalech ke střídání směru proudění vzduchu a tím je zajištěno pravidelné větrání v místnosti, a to s minimalizací tepelných ztrát.

Zdroj: ASSET MEDIA

Účinnost zpětného získávání tepla až 90 %. Teplo ze vzduchu odváděného z místnosti je předáno výměníku, který následně ohřeje čerstvý vzduch přiváděný do místnosti.

Díky jednoduchému ovládání pomocí aplikace SI Comfort přes chytrý telefon nebo tablet s možností naprogramování chodu jednotky je větrání s KORASMART TUBE velmi snadné a uživatelsky příjemné. Navíc samotný první krok, tedy vlastní montáž, je velmi jednoduchý. Dle přiloženého návodu je možné větrací jednotku KORASMART TUBE instalovat svépomocí. Průběžná údržba obnáší pouze výměnu filtru, a to nejdéle jednou za 12 měsíců, na což upozorní samotná jednotka pomocí světelné LED diody.

www.korado.cz