Jízdní kola, kolečkové brusle, sekačky, surfy a mnohé další musí být během zimy někde uskladněny. Nejčastěji mají tato místa velice chabá bezpečnostní opatření, jelikož jedná-li se o společné prostory, nikdo nechce zásadněji investovat. Visací zámek případné nezvané návštěvníky spíše pobaví, ani kamerový systém není už nic, co by budilo zvláštní respekt.

„Náš dům je vybaven jak kamerou u vstupních dveří, které jsou na čip, tak samozřejmě bezpečnostní mříží před vstupem do sklepa. Čip mají jenom obyvatelé domu. Během prvního lednového týdne mi bylo ukradeno kolo v hodnotě 47.000 Kč. Kamery zloděje sice zachytily, ale samozřejmě měl kšiltovku. Někdo nedovřel dveře a zloděj měl pak snadnou práci."
Tomáš N., Vinohrady.

Zdroj: Asset Media„V obci, kde bydlíme, vykradli během jednoho týdne 6 garáží. Nikdo ze sousedů si ničeho nevšiml."
Radek M., Říčany

Alternativou ukládání věcí ve sklepech a garážích je pronájem hlídané skladovací kóje potřebné velikosti a na potřebnou dobu. Tzv. samoskladování neboli selfstorage, je služba, která začala znesnadňovat podomním zlodějíčkům život. Myšlenka selfstorage nevznikla původem v České republice, ale s úspěchem ji v Praze na 3 pobočkách aplikuje kanadský řetězec Less Mess. Jedná se o zabezpečené prostory, které si můžete krátkodobě i dlouhodobě pronajmout a využít pro uložení svých věcí. Malých i velkých, dlouhodobě i krátkodobě.

Zdroj: Youtube

Využití externích skladů Less Mess funguje jednoduše:

1) Zvolte si potřebnou velikost skladu a vyberte lokalitu ze 3 pražských poboček v Holešovicích, Dejvicích a na Pankráci.
2) Poptejte potřebný prostor on-line nebo osobně, vyplňte jednoduchou smlouvu, a rozhodněte o způsobu platby. Můžete si rovněž zakoupit zámek, krabice a další obalový materiál.
3) Uskladněte si své věci.

Zdroj: Asset Media

Nezanedbatelnou výhodou externích skladů je bezpečnost. Všechny skladové prostory Less Mess jsou vybaveny nejmodernějším zabezpečovacím systémem, který zahrnuje
• 24 hodinový kamerový dohled na externí prostor;
• Elektronický zabezpečovací systém u vstupů do všech areálů Less Mess;
• 24 hodinový kamerový dohled uvnitř skladových prostor;
• Většina skladů má vlastní alarm.

Přístup k uskladněným věcem máte 24 hodin denně, 365 dní v roce. Sklady poskytnou přesně tolik prostoru, kolik pro určité období potřebujte.

Zdroj: Asset MediaKontakt Less Mess
Holesovice: +420 296 788 111, holesovice@lessmess-storage.com
Dejvice: +420 235 301 829, dejvice@lessmess-storage.com
Pankrac: +420 241 485 570, pankrac@lessmess-storage.com