Občanští demokraté mají jako jediná strana v osobě Martina Baxy zkušeného kandidáta na hejtmana, který už jako plzeňský primátor řídil velký úřad a uspěl také při řízení projektu Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015.

Pro otevřenou Šumavu

Strana, za níž jako dvojka kandiduje úspěšný klatovský starosta Rudolf Salvetr, prosazuje Šumavu s důslednou ochranou přírody, která však zůstane otevřená pro obyvatele i návštěvníky.
Podle nejvýše postavené kandidátky z okresu Plzeň-sever, ředitelky Regionální hospodářské komory Radky Trylčové, chce ODS investovat do krajských silnic dvojnásobek peněz, abychom všichni byli rychleji a bezpečněji doma, v práci či ve škole.

Tradiční krajská pravice se starosty

„Jako tradiční krajská pravice vrátíme Plzeňský kraj do pravých rukou, protože máme z minulosti zkušenosti, jak jej dobře spravovat," říká lídr „modré" strany na Domažlicku, místostarosta Kdyně Vladislav Vilímec. Právě on v době vzniku kraje úspěšně řídil jako ekonomický náměstek krajské finance. Bohužel následující levicová koalice za účasti komunistů řadu prospěšných opatření zrušila a naopak zřídila zbytečné a drahé organizace, jako například Zdravotnický holding, který chce ODS nyní zrušit.
Nejenom Vilímcova kandidatura potvrzuje, že za ODS kandidují osvědčené osobnosti, které navíc mnohdy známe z radnic našich obcí a měst. Za další takový příklad může sloužit dynamický místostarosta Rokycan Jan Šašek.

Originální program

„Neschováváme se za celostátní hesla, ale máme konkrétní program, který vytvořili zkušení starostové a místostarostové, kteří vědí, co občané od kraje potřebují," připomíná další výhodu občanských demokratů v letošních volbách právnička a předsedkyně krajského kontrolního výboru Marcela Krejsová a poukazuje tím na fakt, že některé strany a hnutí kopírují napříč kraji stejná hesla a neznají vůbec konkrétní potřeby Plzeňského kraje.

Bez komunistů

Na rozdíl od některých hnutí, která se údajně hlásí k pravici, mají občanští demokraté zcela zásadový postoj k možné spolupráci s komunisty. „Nikdy nevstoupíme do koalice s komunisty, které chceme dostat pryč z vedení kraje," potvrzuje jasné stanovisko Jan Poduška - starosta Blovic a jednička v okrese Plzeň-jih.
Občanští demokraté také znají recept na to, jak zabránit vylidňovaní kraje. Klíčem k tomu je i kvalita krajského školství, v němž se podle tachovského zastupitele Pavla Sklenáře ODS bude bránit centralizaci školství a nedopustí omezování gymnázií.
Zase má smysl dát pravý hlas ODS!

Martin BaxaZdroj: ODS