Stínicí technika šetří náklady za vytápění a klimatizaci. Výrazné úspory za energie tak oceníte během celého roku jak v zimním, tak letním období. Díky automatickému ovládání venkovního stínění můžete dosáhnout úspory na energiích až 30%.

Předokenní stínění je nejúčinnější a nejefektivnější

V posledních letech oblíbenost venkovních stínicích prvků stále více roste a tento trend bude i do budoucna pokračovat s ohledem na zvýšené nároky na úsporu energií. Mezi nejoblíbenější venkovní stínění patří venkovní žaluzie a předokenní rolety. Ideální využití mají pro novostavby, jsou však vhodné i pro dodatečnou montáž v rodinných domech a bytech.

5 NEJ venkovního stínění:

  1. dokonalý stínicí prvek
  2. úspora energií
  3. výhody zastínění v létě – ochrana proti teplu
  4. výhody zastínění v zimě – solární zisky
  5. automatizace domácnosti

Hlavní rozdíl mezi venkovní žaluzií a roletou je v naklápění lamel. Rolety lze pouze stahovat a vytahovat, zatímco u žaluzií se mohou lamely naklápět dle potřeby a dá se skrze ně větrat. Rolety naopak poslouží jako hluková izolace z ulice a jako jeden z bezpečnostních prvků domácnosti. Motorickou roletu je velmi obtížné zvednout, aniž by přitom nedošlo k velkému hluku.

Venkovní rolety
Přednosti rolet:

  • dokonalé úplné zatemnění
  • snížení hluku z ulice
  • bezpečnostní prvek – znesnadnění vniknutí zlodějů do domu
  • tepelná úspora
  • odolnost proti větru, ochrana před nárazovým deštěm

Díky výborným tepelně-izolačním vlastnostem jsou předokenní rolety, v případě stínění, nejúčinnějším řešením. Tyto vlastnosti se projevují především v noci, kdy rolety napomáhají k udržení tepla ve vnitřním prostředí a zabraňují ochlazování z okolí. Interiér pak není nutné tolik vytápět jako bez použití rolet. Dle výpočtů se celková úspora pohybuje okolo 10%. Při integrování s ostatními automatickými systémy se úspora zvyšuje a může dosáhnout až 30%.

Venkovní žaluzie
Přednosti žaluzií:

  • jednoduchá a snadná montáž
  • zastínění místnosti dle potřeby
  • možnost větrání skrz stažené žaluzie
  • regulace množství světla v místnosti díky naklápění a stažení lamel
  • nižší teplota v místnosti minimálně o 5 stupňů

Venkovní žaluzie mají až desetkrát vyšší účinnost oproti vnitřním žaluziím. Jelikož jsou venkovní žaluzie umístěné před oknem, dokáží sluneční paprsky pohltit ještě před tím než dopadnou na sklo. Dochází tak k zadržení až 90% tepla a díky tomu se interiér nepřehřívá.

Venkovní žaluzie jsou nejoblíbenější variantou venkovního stínění. Přijďte si vše prohlédnout na showroom do Vyškova.Venkovní žaluzie jsou nejoblíbenější variantou venkovního stínění. Přijďte si vše prohlédnout na showroom do Vyškova.Zdroj: Servis Climax a.s.

Z hlediska úspor za vytápění se účinnost stínicí techniky zvyšuje, pokud je domácnost vybavena moderními technologiemi, které umožnují napojení na systém takzvané chytré domácnosti.

Chytrá domácnost
Naši stínicí techniku lze napojit na chytrou domácnost. Už se ráno nemusíte lekat řinčícího budíku. Stačí si jen naprogramovat vytažení žaluzií nebo rolet na každé ráno a vy se nemusíte o nic starat, vaše chytrá domácnost se totiž postará za vás. Stejně tak se o příjemné klima v interiéru postarají sluneční čidla. A když přijde nečekaně silný vítr, vy můžete být v klidu, protože vaše chytré stínění se vytáhne, aby nedošlo k jeho poškození. Chytrá domácnost není nikterak finančně nákladná a složitá na její připojení.

A jako bonus si vše můžete jednoduše sami ovládat odkudkoliv přes svůj mobilní telefon. 

Díky aplikaci od Somfy ovládáte svoji domácnost odkudkoliv.Díky aplikaci od Somfy ovládáte svoji domácnost odkudkoliv.Zdroj: Somfy

„U nás v Centru stínění s.r.o. ve Vyškově, najdete kompletní sortiment aktuálních trendů a možností stínění největšího českého výrobce značky Climax, který si můžete sami vyzkoušet na jednom místě v našem showroomu. Vybírat můžete z mnoha vzorníků barev a seznámit se také s chytrou domácností od Somfy“. říká David Tardon majitel firmy Centrum stínění s.r.o. ve Vyškově.

Podívejte se na realizace na www.centrumstineni.cz