Nabídka vstupních dveří na českém trhu je široká a pro mnohé laiky možná nepochopitelná. Proto vám ukážeme výhody bezpečnostních dveří na aktuální novince v sortimentu největšího českého výrobce dveří SAPELI. Jejich bezpečné dveře nové generace GOLIAS jsou totiž svou třetí bezpečnostní třídou naprosto spolehlivým zabezpečením domácnosti (riziko vykradení snížíte až o neuvěřitelných 80 procent), navíc v rámci tohoto segmentu s rozumnou cenou.

Bezpečnostní třídy a bezpečnostní prvky – sledujte obojí

Zdroj: SapeliBezpečnostní dveře se dělí na celkem 6 bezpečnostních tříd, první má naprosto mizivou ochranu, dveře je možné prokopnout, naopak šestá bezpečnostní třída značí tzv. trezorové dveře, které jsou do běžné domácnosti již zbytečné. Třetí bezpečností třída je pomyslná zlatá střední cesta, která přináší vysokou ochranu. Dveře se v žádném případě nedají prokopnout (dveře GOLIAS jsou 67 milimetrů silné, váží něco přes 70 kilogramů) a odolají i 70cm páčidlu a ruční mechanické vrtačce. Jsou totiž vybaveny několikastupňovou ochranou sestávající se z 3bodového hákového zámku se závorou, 3 plynule seřiditelných závěsů a 3 pasivních čepů, které slouží jako ochrana před vysazením dveří.

Dveře proti požáru i hluku

Při nákupu bezpečnostních dveří se ptejte na protipožární a protihlukovou ochranu. Dveře tak ochrání domácnost před požárem v domě a odhluční i zvuk výtahu nebo hovor na chodbě. Dveře GOLIAS s protipožární ochranou EI/EW 30 odolají požáru minimálně 30 minut, zvukotěsnost je 43 dB. Speciální úpravou se také dají dveře proměnit v kouřotěsné či přizpůsobit jejich klima třídu užívání v prostorech s rozdílným klimatem (například mezi bytem a velmi chladnou chodbou).

Pro komplexní ochranu je třeba instalovat také bezpečnostní zárubeň a kování. Do standardní zárubně by nepasovaly bezpečnostní čepy a namontovat si tam obyčejný zámek, který vyvrtá i začátečník je také nesmysl. Certifikovaný prodejce vám obojí automaticky nabídne v celé zakázce a to včetně profesionální montáže, která trvá zhruba 6 hodin.

Bezpečnostní neznamená ošklivý

Zdroj: SapeliZavedenou představu o unifikovaném a nepříliš atraktivní vzhledu bezpečnostních vstupních dveří nové SAPELI rovnou vyvrátí. Design dveří si totiž při zachování všech bezpečnostních prvků můžete vybrat z více jak 100 dekorů shodných s nabídkou interiérových dveří. Díky tomu můžete sladit celý interiér a zapomenout na nevzhledné těžké dveře. Navíc, SAPELI vám vyrobí i dveře, které jsou z každé strany jiné, dokonce lze kombinovat různé modely dveří, jedinou podmínkou je dodržení jednoty použitého povrchového materiálu – dýha/dýha či CPL/CPL. To oceníte nejvíce v případě, kdy musíte v bytovém domě zachovat jednotný vzhled vstupních dveří. A jak dveře vypadají z vnitřní strany, to už je čistě na vás.

I dveře můžou být SMART

Zdroj: SapeliK většímu komfortu můžete přispět dokoupením dodatečných chytrých technologií. Digitální kukátko se záznamem pohybu přenáší obraz na malý monitor. Obraz je navíc zaznamenáván na paměťovou kartu v případě, že někdo na dveře zazvoní. Tak i po návratu z dovolené nebo jen z nákupu vidíte, kdo se u vašeho bytu pohyboval.

Zdroj: SapeliChytré odemykání dveří můžete mít díky zámku na dálkové ovládání ENTR, který se ovládá pomocí bezdrátové klávesnice, smartphonu nebo otiskem prstu. Své dveře tak zamknete i z větší vzdálenosti a vždy si ověříte, že jste nezapomněli zamknout.

Bezpečnostní zárubeň zdarma

Pokud se rozhodnete investovat do vašeho bezpečí, SAPELI pro vás přichystalo do konce roku 2016 akci, kdy při koupi bezpečnostních dveří RC3 GOLIAS obdržíte bezpečnostní zárubeň v hodnotě 3160 korun zcela zdarma spolu s desetiprocentní slevou na nerezové rozetové bezpečnostní kování M&T. Pokud zvažujete nákup interiérových dveří, do konce listopadu můžete využít slevu 15 procent na vše v případě nákupu dveří spolu se zárubněmi.

Více na www.sapeli.cz