Proč sis vybral studium ekonomie právě v Chebu?
Studium v regionu, kde jsem se narodil, mi maximálně vyhovuje. Mám tu pod palcem své podnikání, nemusel jsem opustit své přátele ani rodinu. To ale neznamená, že nemám možnost se osamostatnit. Studentský život v Chebu není vůbec špatný! Historické centrum s romantickými uličkami, výborné podniky na náměstí a ještě lepší volnočasový areál pro sport, relax i učení. Někteří spolužáci si vybrali ekonomku i kvůli velké nabídce zahraničních stáží. Během studia můžete vyrazit do Evropy, Asie i Ameriky. 

„Mám rád, když je ve škole komornější atmosféra a každý má nějaký prostor se projevit.“ 

Měl jsi z něčeho obavy?
Původně jsem nastoupil jako prvák do Plzně. Nezvládal jsem ale skloubit na dálku své mimoškolní aktivity a požádal o přestup do Chebu. Měl jsem obavu z toho, že pobočky nebudou propojené nebo nenabídnou stejnou kvalitu. To, že fungují zcela harmonicky, mě ale příjemně překvapilo a svého rozhodnutí vůbec nelituji. Mám rád, když je ve škole komornější atmosféra a každý má nějaký prostor se projevit. Na velké univerzitě bychom byli jen čísla, tady se všichni známe a získáváme individuálnější přístup. 

Bylo těžké najít ubytování?
Když jsem odmaturoval, vybavily se mi různé historky z vysokoškolských kolejí: nepořádek, starý nábytek a špinavé toalety. Realita v Chebu byla ale jiná. Fakulta nabízí studentům ubytování v čisťounkých kolejích, které se nacházejí přímo ve škole spolu s hernou, studovnou, fitkem a knihovnou. 

„Karlovarsko čeká na lidi jako my, kteří jej budou dále formovat a přinášet sem své nápady.“ 

Myslíš, že najdeš po škole uplatnění?
Uplatnění je spíš o tom, umět se prosadit a dokázat prodat to, co umíme. A jaká škola nás na toto lépe připraví než ekonomka? 

Co bys vzkázal budoucím studentům?
Karlovarský kraj je nádherné místo s úžasnou přírodou, dechberoucí historií, bohatou kulturou a krásným prostředím nejen ke studiu, ale i k životu. V určitých věcech je náš kraj sice pozadu, ale to nám dává skvělou šanci vzít iniciativu do svých rukou a rozjet tu nové věci. Neumím si přestavit podnikat třeba v Praze, kde je konkurence na každém rohu. Přitom poptávka u nás je. Karlovarsko čeká na lidi jako my, kteří jej budou dále formovat a přinášet sem své nápady. Dokáže je podpořit a FEK ZČU nám ukazuje, jak na nich pracovat. 

Do 2. kola přijímacího řízení se můžete hlásit do 31. 7. 2021 na eprihlaska.zcu.cz.
Více na www.fek.zcu.cz nebo na Facebooku, Instagramu a Youtube FEK.ZCU.

Zdroj: Západočeská univerzita v Plzni