Co tě vlastně přivedlo k tvému současnému povolání?

Je to dlouhá cesta, ale velmi zkráceně. Když jsem dělal security, potkal jsem slečnu, která dělala hostesing a začal s ní dělat promotéra. Pak chudinka přišla o práci, protože jsem byl šikovnější . Po nějakém čase jsem dostal na starosti týmy hostesek. Do toho jsem sem tam fotil a živil se jako model.

K modelingu tě inspirovala tvá sestra?

Já jsem v podstatě začal dřív než ona. Tím, že jsem měl pořád potřebu se předvádět. Navzájem jsme se ale vždycky doplňovali, teď spolu občas i moderujeme. Dlouhou dobu jsem modelingem a focením vydělával víc, než ona, což mi vadilo, protože ona byla strašně šikovná a krásná, a tak jsem rád, že se jí teď daří.

Jak tě při tvém startu ovlivnilo, že jsi vyrůstal bez podpory rodičů?

My jsme neměli možnost to s něčím jiným porovnávat. Bral jsem to jako fakt. Takže jsem v tom žil, přijal to a do jisté míry nic neřešil. Oproti mé ségře, já negativní emoce rovnou mažu. A tak to funguje i teď, snažím se žít přítomností a okamžikem. Koukám na okolí, ale to spíš v rámci pozorování, abych zlepšil i sám sebe. Musím říct, že jsem měl vždycky štěstí na lidi. Nikdo mě nikdy neodsuzoval, naopak mi chtěli pomáhat. Ale já to nechtěl. Nechtěl jsem se schovávat za to, že jsem dítě z domova. Nechtěl jsem mít žádné výsady a výhody. Chci, aby to, co jednou dokážu, bylo pouze díky mým schopnostem.

Naplňuje tě život, jaký teď žiješ?

Zdroj: Burgerfest

Žijeme minimálně jednou. To vím, ale nevím nic víc. A na základě tohoto předpokladu tak musím k životu přistupovat. Takže si chci život užít a ne ho přežít. Život je prostě skvělá party a sedět někde v koutě by byla hrozná škoda. Já vždycky říkám, že kdybych teď umřel, tak jsem šťastný a spokojený. Dělám hlavně to, co mě baví.

Pochyboval jsi někdy sám o sobě?

Chtěl jsem jít na DAMU. Po střední ale právě nastala jedna z těch chvil, kdy jsem zapochyboval sám o sobě a přistoupil, řekněme, na tlak společnosti. Nebyl jsem tak nezávislý, nedokázal svou nezávislost potvrdit, tak jsem si řekl, že půjdu na práva, který teď studuju a ne a ne je dokončit. Vím, že mám na to je i dostudovat, ta inteligence tam je, ale mě to hrozně nebaví a nedokážu se přemoct. Chybí mi už vlastně jenom státnice. Chtěl to hlavně můj otec, který si mě v pubertě vzal k sobě zpět domů.

To tě tolik ovlivnila rada od táty, se kterým jsi vlastně ani nevyrůstal?

V té době ještě ta nezávislost nebyla taková. Kdybych s ním vyrůstal, bylo by to asi jiné. Naučil bych se vybojovat si tu svou nezávislost a mít svůj názor. V puberťáckým věku bych se to asi naučil, v domově to ale všechno fungovalo jinak. Tam jsme mohli všechno, protože jsme byli šikovní. Neznali úplně kritiku a odpor. V 15 jsem se rozhodl a šel k tátovi. Já jsem teda úplně nevěděl, jestli tam vůbec chci. Přemýšlel jsem nad tím tak, že táta je zkušený, světaznalý člověk, že ví a zná všechno, bohužel ale úplně neznal mě. Na jednu stranu měl pravdu, práva jsou skvělá a lidi tím vydělávají spoustu peněz a jsou obdivuhodný v tom, co dělají. Já mám spoustu kamarádů, kteří jsou skvělí a pořádně jim tleskám. Jen to asi není pro mě.
Co pro tebe znamená nezávislost, kterou jsi zmínil?

Zdroj: Burgerfest

Česká společnost okolo nás je hodně uzavřená, někdy až smutná. Nebo jsem já přehnaně pozitivní? Lidi neblbněte! Svět je přeci hodně fajn, můžeme dělat, co chceme. Záleží jenom na nás. Nikdy se nedívám na to, co si o mně myslí okolí. Lidi mě vidět trapně můžou, ale já se tak necítím. Když třeba party nejede, jdu prostě na parket, nebo si stoupnu k mikrofonu a udělám nějakou blbost.

Máš nějakou party, na kterou nikdy nezapomeneš?

Rozhodně party v Thajsku, kde jsme zároveň slavili i jejich Nový rok. Polívali jsme se vodou, která je pro ně symbolem života. Hlava na hlavě, nikdo tam nikoho neokradl, ale přitom se tam neuvěřitelně pařilo a byl to super zážitek. Co se Česka týče, tak rozhodně nezapomenu na Colours of Ostrava. To množství lidí, to prostředí. Tančili jsme na tatrovce a pod námi bylo obrovské kvantum lidí.

Co bys popřál Jackovi k 150. narozeninám?

Aby zůstal tradiční a dobrý jako je doteď. Aby zapustil kořeny ještě hlouběji. Jack Daniel's je značka, kterou ani nemůžu srovnávat s žádným jiným alkoholem. V podstatě 10 let jsem dělal pro spoustu jiných značek. Pro Jacka poslední 3 roky. Jack má opravdu okolo sebe neuvěřitelnou kulturu a je to fenomén ve světě alkoholu. Hrozne mě to baví, oslovuje a žiju tím.
Je skvělé, že můžu vnímat taky to, že i světově jsme na tom v rámci Jack Daniel's dobře a budu rád, když to tak zůstane. Možná si můžu troufnout říct, že po Americe a po Kanadě u nás tento trh prostě „frčí" nejlíp. Přeju mu, aby to tak zůstalo. Aby měl stále svou základnu a „jackovská" kultura se nezměnila. A taky, aby jí nic neohrozilo…

Hledej barel Jack Daniel´s

V rámci oslav 150. výročí od založení značky budeme pátrat po barelech Jack Daniel´s s hodnotnými cenami uvnitř. Od začátku července jsme na našem FB zveřejnili indicie k místům, kde se budou barely nacházet. Slavit s námi 150. výročí můžete během léta na různých festivalech. Více informací na www.jackdaniels.cz.

Oslavy vyvrcholí 10. a 11. září na pražském Burgerfestu. Informace o festivalu najdete na www.burgerfest.cz