Hlavními body programu SPD pro krajské volby jsou:

Zlepšení dopravní infrastruktury, zdravotní péče, sociálních služeb, úrovně školství a podpora regionálního podnikání, a tím i podpora zaměstnanosti. Hlavní motto naší kampaně je, že slušný a pracující člověk musí být na 1. místě a musí dostat více peněz, bezpečí a spravedlnosti. 

Podpora pracujícím rodinám, seniorům a zdravotně postiženým

Podpoříme výstavbu nových domů pro seniory, jakož i podporu péče o seniory v rodinách. Zvláštní pozornost budeme věnovat osamělým seniorům. Zároveň zajistíme podporu dostupných startovacích bytů pro mladé rodiny.

Bezpečný kraj

Zvýšíme podporu programů prevence kriminality v oblastech bez doplatkových zón. Zajistíme více peněz na prevenci na případná opatření kraje na jednotlivé krizové stavy. Žádná podpora migrace a islamizace! Kraj musí iniciovat legislativní návrhy podporující boj proti diktátu EU. Plnou podporu musí mít složky integrovaného záchranného systému včetně složek prevence proti infekčním onemocněním. 

Dostupná a kvalitní zdravotní péče

Kvalitní lékařská péče musí být dostupná pro všechny obyvatele kraje na stejné úrovni. Zajistíme lékařskou a stomatologickou pohotovost v krajském městě 7 dnů v týdnu. Podpoříme regionální síť veřejných nemocnic. V případě vzniku místních ohnisek nákazy COVID 19 musíme reagovat rychle a účinně.

Doprava

Zlepšíme dopravní obslužnost a zajistíme více peněz do kvalitních oprav silnic II. a III. třídy. Budeme zkvalitňovat integrovaný dopravní systém.

Konec podpory nepřizpůsobivých

Musí skončit podpora nepřizpůsobivých a vyplácení neadresných sociálních dávek. Odmítáme pozitivní diskriminaci a zvýhodňování takzvaných diskriminovaných menšin.

Kvalitní školy

Podpoříme výuku učňovských oborů a technického vzdělání z krajského rozpočtu v rámci tzv. duálního vzdělávání. Kvalitní absolventi řemesel a technických oborů jsou základem hospodářské prosperity kraje. Podpoříme vzdělávání talentovaných dětí. Jsme proti ideologizaci výuky na školách.

Zrušení televizních poplatků

V rámci zákonné iniciativy kraje navrhneme zákon, aby provoz veřejnoprávní televize byl hrazen z rozpočtové kapitoly státního rozpočtu a její hospodaření podléhalo kontrole NKÚ. 

Zadržování vody v krajině

Podpoříme rozšíření stávajících vodních ploch, tvorbu mokřadů, luhových hájů a retenčních nádrží. Kraj musí zajistit perspektivu dodávky pitné vody z kvalitních hromadných zdrojů.

Kultura a sport, podpora venkova, regionální produkce potravin a cestovního ruchu

Zajistíme více finančních prostředků pro regionální rozvoj. V rámci jednotlivých programů financování budeme prosazovat větší podporu venkova, regionální produkce potravin a cestovního ruchu. Zajistíme více peněz na opravy kulturních památek, podporu volno časových sportovních aktivit a lokálních kulturních akcí.

Konec korupce a zbytečné byrokracie

Snížíme stávající byrokracii a zajistíme maximální transparentnost výběrových řízení. Musí skončit klientelismus v souvislosti s čerpáním dotací, kde vzniká podhoubí pro korupční jednání. To se musí změnit!

Podpora regionálního podnikání je jediný způsob jak zabránit nezaměstnanosti.

Regionální firmy, podnikatelé a živnostníci musí mít vytvořené podmínky pro získání veřejných zakázek. Je nutné takto podpořit vznik pracovních míst. Činnost malých a středních podniků a firem je základem hospodářské prosperity kraje. Je to správná cesta k udržení zaměstnanosti a životní úrovně pracujících lidí. Velkou pozornost budeme věnovat rekvalifikačním projektům, které plně podpoříme. Je nutné podpořit regionální turistickou přitažlivost kraje a na turistiku navázané podnikatelské aktivity.

zadavatel = SPD, zpracovatel = VLM a.s.