Společnost ZAT a.s. je silným hráčem v oblasti automatizace ve světě. Své řídicí systémy a know-how dodává do 65 zemí na pěti kontinentech. Hledáte-li zajímavou práci, lákají vás nové výzvy nebo se chcete pracovně podívat do různých koutů světa, dveře v ZAT máte otevřené. 

ZAT patří ve svém oboru mezi lídry v jaderné i klasické energetice, průmyslu, drážních systémech, plynárenství a smart systémech. V posledních letech se zaměřuje na vývoj a implementaci technologií z oblasti Průmyslu 4.0, IoT technologií a nadstavbových manažerských systémů. 

Zdroj: ZAT a.s

Jsme součástí každodenního života
Systémy ZAT řídí jaderné, vodní, uhelné elektrárny a teplárny vyrábějící elektrickou energii v řadě zemí světa. Zaměstnanci pracují i na tak zajímavých projektech, jako jsou vývoj a výroba prototypu řídicího systému malého jaderného či výzkumného reaktoru. 

„Ve vývoji se zaměřujeme i na nové technologie z oblastí Průmyslu 4.0 a IoT, tedy internetu věcí. Pro představu, naše bezdrátová platforma SimONet funguje podobě jako inteligentní domy, jen s kvalitou pro průmyslové aplikace. Dokáže měřit, předávat a vyhodnocovat řadu údajů, které manažerům usnadňují řízení a šetří firmám náklady. Využívá se také při bezdrátovém monitorování distribučních sítí energie, plynu, vody i tepla. Staráme se například, aby české domácnosti v rámci centrálního zásobování teplem byly vždy vytápěné,“ říká Ivo Tichý, člen představenstva ZAT.

Naše systémy chrání zdraví i kulturní bohatství
Bezdrátová technologie ZAT je vhodná také pro sledování parametrů vnitřních prostor. Je například nasazená v galerii v Klatovech, kde monitoruje vlhkost ovzduší. Stejným způsobem lze použít ve školkách, zdravotnických zařízeních, kde může monitorovat pohyb pacientů na lůžku, vyhodnocovat stav kvality prostředí aj.  V rámci klimatických změn lze systém využít třeba pro monitoring stavu podzemních vod a řadu dalších aplikací. „Pokud chcete stát u zrodu nových technologií, které budou v následujících letech měnit průmysl i život obyvatelstva, v našem vývojovém centru můžete přetavit své inovativní nápady a myšlenky do průmyslových aplikací,“ doplňuje Vladislava Česáková, členka představenstva ZAT. Firma ročně investuje do výzkumu a vývoje přes 30 milionů korun. Výši investic do vývoje a inovací zásadně neovlivní ani současná situace spojená s koronavirem.

Staráme se o dopravu u nás i ve světě
Další divizí, ve které se mohou uplatnit šikovní programátoři, projektanti, zkušební technici i vývojáři, je oblast dopravy. ZAT dodává své řídicí systémy a dispečinky pro vlaky, tramvaje či metro nejenom v České republice. Pro polovinu tratí Českých drah například zajišťuje kompletní dodávky dispečerské řídicí techniky a dálkové diagnostiky technologických systémů. Průmyslovou elektroniku vyrobenou v příbramském závodě ZAT také najdete v jednom z nejrychlejších rychlovlaků KTX v Jižní Koreji, fajnšmekři obřích aut jistě ocení jedny z největších trucků světa od firmy Liebherr, které se používají při povrchové těžbě v USA nebo ve Španělsku. Řízení pohonu elektromotoru každého kola obstarala právě česká společnost ZAT. „Ve výrobním závodě ročně vyrobíme přes 70 000 kusů průmyslové elektroniky. I zde hledáme nové zaměstnance,“ konstatuje Vladislava Česáková. 

Zdroj: ZAT a.s

Zakázkový vývoj software pro firmy
Pro ZAT nejmladší oblastí, ve které se uplatní nadšení vývojáři, je zakázkový vývoj software a nezávislých nadstaveb podnikových systémů. „Vyvíjíme informační systémy šité přesně na míru zákazníka. Navrhli jsme speciální systémy například pro Central Group, Bramac, Škodu Auto či Vojenskou zdravotní pojišťovnu. Vytváříme nové moderní desktopové aplikace i stále se více prosazující cloudové a mobilní aplikace. Pokud vás tedy láká svými znalostmi a schopnostmi ovlivnit, jak bude vypadat svět informačních technologií, průmyslu a energetiky za dalších 20 let, pojďte s námi tvořit budoucnost. Říká se, že kdo si chce vyzkoušet to nejmodernější, zamíří k Applu. Stejně tak u nás si lidé sáhnou na špičkové průmyslové technologie. Staňte se součástí firmy, jejíž systémy řídí svět,“ doplňuje Ivo Tichý. 

Společnost ZAT patří mezi zakladatele automatizace ve světě. Sídlí v Příbrami s pobočkami v Plzni, Benešově, na Slovensku a Kubě. Zaměstnává na 350 pracovníků, z 80 procent se středoškolským a vysokoškolským vzděláním.

Zdroj: Youtube

ZAT a.s.
K Podlesí 541
261 01 Příbram
Česká republika
Tel.: +420 318 652 111
E-mail: zat@zat.cz
www.zat.cz
www.linkedin.com/company/zat-a-s-/
www.zat.cz/cz/kariera-v-zat.htm
www.jobs.cz/prace/?q%5B%5D=zat