Historie teplárny je spojená s obuvnickou firmou Baťa, která ve 30. letech minulého století začala ve městě stavět pomocné provozy pro své závody ve Zlíně. A zároveň byla vybudována elektrárna, která zajistila elektřinu a teplo nejen pro rozsáhlý areál závodů, ale sloužila i pro zásobování sídliště, obchodního centra nebo hotel Společenský dům.

V 60. letech už nedokázala pokrýt rostoucí poptávku a začalo se s výstavbou nové teplárny v místech, kde stojí dodnes. V roce 1970 byla uvedena do provozu výtopenská část se dvěma kotli. O šest let později díky třem uhelným kotlům a dvěma turbínám začala společná výroba tepla a elektřiny.

Dnes patří teplárna k moderním a ekologickým zdrojům. Doba, kdy se z komína valil černý kouř, je dávno pryč. Díky rozsáhlým investicím do moderních technologií a ekologickým opatřením došlo k velmi významnému snížení emisí. Společnost zajišťuje tepelnou pohodu pro více než devět tisíc domácností, firmy, školy, obchodní centra a další instituce. Dodává také páru důležitým průmyslovým podnikům, jako jsou Continental Barum nebo Fatra.

Perspektivní zaměstnavatel
Teplárna je také významným zaměstnavatelem v regionu. Zaměstnancům nabízí nadprůměrné ohodnocení, stabilní zázemí i řadu dalších výhod: kratší pracovní dobu, týden dovolené navíc, příspěvek na stravování, penzijní připojištění, příspěvek na dovolenou a další benefity. Podporuje i další vzdělávání zaměstnanců.

Společnost nezapomíná ani na studenty, nabízí jim možnost přijít na odbornou stáž nebo získat potřebnou praxi. O kvalifikované pracovníky s technickým vzděláním je na trhu práce nouze a teplárna tak může získat perspektivní studenty, kteří zde v budoucnu najdou uplatnění.

Teplárna Otrokovice a.s.
Objízdná 1777, Otrokovice, 76502
Více informací najdete na www.tot.cz/kariera