Muzeum sídlí v bývalých továrních halách, kde se až do roku 1928 automobily vyráběly. Hned vedle v největším a nejmodernějším závodě tento příběh pokračuje: den co den tam sjíždějí z výrobní linky nové škodovky. Expozice ŠKODA Muzea seznamuje návštěvníky s fascinující historií značky sahající až do roku 1895, kdy tehdejší továrnu na jízdní kola založili dva nadšení cyklisté – Václav Laurin a Václav Klement.

Stálá expozice a depozitář prototypů a sporťáků
Stálá expozice je rozdělena do tří tematických oblastí – Tradice, Evoluce a Preciznost. V tematické oblasti Tradice jsou přiblíženy hodnoty značky ŠKODA AUTO symbolizované třemi páry vozů. Bustami obou zakladatelů firmy začíná Evoluce. Dominuje jí chronologická řada po sobě jdoucích milníků automobilového vývoje, zde naleznete mimo jiné nejstarší automobil sbírky L&K Voiturette z roku 1906 i designové studie, které představují vize budoucích modelů značky ŠKODA AUTO. Okruh Preciznost představuje vozy v různých stádiích renovace – od nálezového stavu až po „klenot“.

V rámci otevírací doby muzea je pro návštěvníky otevřen i depozitář prototypů a sportovních vozů. V depozitáři se můžete mimo jiné těšit na vozy ŠKODA FORMULE, ŠKODA FERAT, ŠKODA TUDOR a další.

Zdroj: ŠKODA AUTO a.s.

Rodný dům Ferdinanda Porscheho
Na prohlídku ŠKODA Muzea je možné v rámci zvýhodněného kombinovaného vstupného navázat návštěvou Rodného domu Ferdinanda Porscheho v Liberci – Vratislavicích nad Nisou. Expozici, kterou vás provede virtuální průvodce, je možné navštívit ve dnech pátek–neděle od 9 do 17 hodin, v ostatních dnech po předchozí domluvě.

ŠKODA Muzeum
tř. Václava Klementa 294, Mladá Boleslav
tel.: +420 326 832 038
e-mail: muzeum@skoda-auto.cz
Otevřeno: denně od 9 do 17 hod.

Prohlídky s průvodci je třeba rezervovat předem přes online rezervační systém na webu muzea.
Aktuální informace o provozu muzea, online rezervace prohlídek a nápovědu na soutěžní otázku najdete na muzeum.skoda-auto.cz.

Ze všech správných odpovědí vybereme náhodně 10 výherců, kteří vyhrají Rodinnou kombinovanou vstupenku do ŠKODA Muzea a Rodnéh domu F. Porscheho.