Nakladatelství KAZDA vydává knihy, které podporují kulturu ducha a harmonii mezi člověkem a přírodou.

V nabídce najdete populárně-naučné knihy pro všechny generace. Na své si přijdou i fanoušci zahrady – knihy o zahradničení přináší spoustu tipů k aktivnímu trávení času na zahradě či na balkoně. V edici SMARTICULAR vycházejí knihy s tipy pro udržitelný životní styl, které vás překvapí originálními návody na domácí výrobu různých ekologických vychytávek pro domácnost. Oceníte i široký výběr knih o přírodě pro děti různých věkových kategorií.

Zdroj: Nakladatelství KAZDA, s.r.o.

Tipy na knižní speciality:
Kniha Lípy – vlídné i majestátní představuje prostřednictvím příběhů a fotografií 85 pozoruhodných stromů s vůní domova, které odedávna rostou na mnoha místech naší země. Příběhy českých lip jsou pohlazením po duši a současně inspirací k netradiční turistice po naší vlasti. Pro ty, kteří si chtějí mohutné kmeny a košaté koruny prohlédnout na vlastní oči, nechybí GPS souřadnice míst, kde jednotlivé stromy rostou.  

Moje ptačí knížka je poutavé čtení pro zvídavé děti, které ví, že pozorovat ptáky je zábava. Najdou v ní mnoho zajímavostí ze světa malých opeřenců – dozví se, jak rozpoznat jednotlivé druhy, jak je pozorovat a krmit a co ptáci dělají v jednotlivých ročních obdobích.

Kniha 100 her pro každou příležitost je určena pro každého, kdo chce trávit více času s rodinou a přáteli. Hry rozvíjejí představivost, schopnost řešit problémy i mezilidskou komunikaci a lze je hrát téměř kdekoliv a kdykoliv. K hraní navíc nepotřebujete prakticky vůbec nic, i přesto je zábava zaručena.

Kniha nebo audiokniha Půjdeš s námi ven? dětem od šesti let prozradí, jak vyrobit kompas či sluneční hodiny, jak si vypěstovat dýni, jak bezpečně přespat na zahradě či balkoně, které rostliny v parku jsou jedlé, a co si sbalit do batohu na průzkumnou výpravu.

Při čtení knihy Tajuplný svět virů a bakterií čtenáři od 9 do 99 let pochopí, čím se zabývá mikrobiologie a proč je pro nás tak důležitá – nejen v době pandemie.

Pro každého, kdo má zahradu a není mu lhostejná naše planeta, je zásadním čtením kniha či audiokniha Divočina v zahradě. Profesor biologie Dave Goulson v ní zaníceně vysvětluje, jak jsou naše životy a osud celého lidstva neoddělitelně propojené se životy škvorů, včel, zlatooček a pestřenek, nedoceňovaných hrdinů přírodního světa.

Zdroj: Nakladatelství KAZDA, s.r.o.

Nápovědu hledejte na www.knihykazda.cz

Ze všech správných odpovědí vybereme náhodně 21 výherců, kteří vyhrávají jednu pokázku na nákup knih od KnihyKazda.cz v hodnotě 250 Kč.