Granát, d.u.v., Turnov je tradiční, ryze český výrobce originálních zlatých a stříbrných šperků s českými granáty. Za dobu své 66leté existence vlastní rozsáhlou kolekci granátových šperků s tisíci modely. Vysoká kvalita šperků je založena na ruční výrobě a citlivém přístupu k jedinečným českým granátům, které družstvo těží a zpracovává.

Šperky s českými granáty mají svůj příběh, tradici a nadčasovou krásu. Lidem kolem sebe přinášejí radost, ať již jde o granátový šperk v bílém nebo žlutém zlatě, či ve stříbře s povrchovými úpravami rhodiování, zlacení či ruthéniování. V nabídce prodejen a e-shopu jsou exkluzivní, klasické, moderní nebo stylové kolekce šperků s českými granáty a mohou být také zajímavým investičním artiklem. Družstvo nabízí zakázkovou výrobu, opravy šperků, broušení šperkových kamenů, zákaznické karty a dárkové šeky.

Motýl s granátovými křídlyMotýl s granátovými křídlyZdroj: Pixabay, Granát, družstvo umělecké Motýl s granátovými křídly výroby, Turnov

Původ šperku a garance českých granátů je doložena Certifikátem a samotný šperk je označen puncovní výrobní značkou „G“. Družstvo je držitelem ochranné známky a označení původu „Český granát“ a „Český granátový šperk“.

Zdroj: Youtube

Družstvo Granát Turnov provozuje Muzeum českého granátu s jedinečnou expozicí historických a současných šperků a předmětů s českými granáty, které najdete v Praze. V Turnově lze navštívit Galerii Granát, kde se v komentované prohlídce seznámíte s těžbou a výrobou šperků s českými granáty.

Muzeum českého granátu PrahaMuzeum českého granátu PrahaZdroj: Granát, družstvo umělecké výroby, Turnov

Šperky s českými granáty z kolekce družstva jsou unikátním symbolem České republiky, jsou nositeli významných ocenění a bývají tradičně věnovány při oficiálních zahraničních návštěvách významným osobnostem a státníkům. Družstvo provozuje sedm prodejen, e-shop a najdete jej na sociálních sítích.

Nechte se okouzlit krásou šperků s českými granáty.

Zdroj: Granát, družstvo umělecké výroby, TurnovZe všech správných odpovědí vybereme náhodně 5 výherců, kteří vyhrávají řetízek 55 cm dlouhý se stříbrným přívěskem s českými granáty – Magické peříčko.