Račický zámek, jehož historie se píše přes 800 let, je teprve třetí sezónu otevřený pro veřejnost. Dva prohlídkové okruhy si vloni získaly oblibu u návštěvníků díky svému netradičnímu pojetí. Od podzimu do jara pokročily v zámeckém areálu rekonstrukční práce, a přinesly pro letošek především vyšší komfort ubytovaným hostům.

Tak jako každým rokem, i v loňském říjnu se brány zámku uzavřely, aby se majitelé pustili do další etapy rekonstrukce, a připravili na letošní léto návštěvníkům několik novinek.

Na první pohled hosty upoutá nově zrestaurovaná fasáda v předzámčí, jak v průčelí, tak směrem k prvnímu nádvoří. Aby oko pozorovatele spatřilo další změnu, musí na třetím nádvoří pohlédnout vzhůru. Oprýskané komíny na jihovýchodním křídle hlavní budovy, které před rokem byly v havarijním stavu, jsou po rozebrání pečlivě zrestaurovány, a nyní září do širokého okolí jasnou bílou barvou.

Zdroj: zdroj: Zámek Račice

Hlavní novinkou pro léto 2022 jsou zrekonstruované pokoje a apartmány v předzámčí. Z turistického standardu se tak posunuly na apartmány Superior Diamond a pokoje Deluxe Diamond. Zámek Račice tak uspokojí svou nabídkou ubytování jak turisticky zaměřené zájemce, kteří hledají pobyt v netradičním prostředí za příznivou cenu, tak náročné hosty, kteří si rádi připlatí za komfort.

Nejen ubytovaní hosté, ale každý návštěvník, ať už přišel na prohlídku jednoho ze dvou zámeckých okruhů, nebo třeba přibrzdil při cyklovýletu po cyklotrase 5072, uvítají osvěžení a občerstvení přímo na třetím zámeckém nádvoří, kde si mohou zakoupit nápoje z řemeslného EFI Pivovaru, nebo si ugrilovat něco na zub.

Nápovědu na soutěžní otázku a více informací najdete na www.zamekracice.cz

Ze všech správných odpovědí vybereme náhodně 5 výherců, kteří obdrží 2 vstupenky na Zámek v Račicích.