Do konce letošní sezóny zbývají už pouhé dva měsíce, ale tipů na skvělé inscenace máme pro vás hned několik. Pro milovníky oper je připravena Verdiho La traviata nebo Dvořákův Jakobín, okouzlí vás i klasický balet Zvoník u Matky Boží, nebo pobaví k slzám komedie Antonína Procházky – Ještě jednou, profesore. V květnu navíc odehrajeme hned dvě premiéry – hru Pravda od Floriana Zellera a slavný broadwayský muzikál Za zvuků hudby.

Jeviště oponaJeviště oponaZdroj: Slezské divadlo Opava

Na začátku prázdniny hrajeme na letní scéně, kdy se 30. června potěšíme publikum oblíbenou komedií Můj nejlepší kamarád a den poté jsme pro rodiny s dětmi připravili pohádku Popelka. Inscenace v parku zakončí večerní představení muzikálu Noc na Karlštejně. To vše v jedinečné atmosféře Městských sadů v Opavě.

 M. Valouch, A. Zatloukalová M. Valouch, A. ZatloukalováZdroj: Slezské divadlo Opava

A to není vše! Už od 10. května je v prodeji nové předplatné pro sezónu září 2023 – červen 2024! A že je nač se těšit. Připraveny jsou dvě světové premiéry – Donizettiho nově objevená opera Dalinda a hra z pera šéfa činohry Jiřího Seydlera Carlovo Opavské Divertimento. V repertoáru se objeví i světově uznávaná díla, jakými jsou Čapkova Věc Makropulos (činohra), Janáčkova Káťa Kabanová (opera) nebo Zkrocení zlé ženy od Shakespeara (balet).

B.Cechova_R.HarokB.Cechova, R.HarokZdroj: Slezské divadlo Opava

Nápovědu a veškeré informace najdete na www.divadlo-opava.cz.

Zdroj: Slezské divadlo Opava, příspěvková organizaceZe všech správných odpovědí vylosujeme 6 výherců, kteří získají dvě vstupenky na letní divadelní scénu v Městských sadech v Opavě.