Za tu dobu ušlo obrovský kus cesty a neustále přichází s novými podněty a inovacemi. Kvalitní vzdělání doplňuje lidským přístupem, který se snoubí s pohodovým klimatem školy. Tu podporuje vůně čerstvé kávy, neodolatelných svačin a dobrot z dílny Střední školy gastronomické Adolpha Kolpinga. Pedagogové vedou studenty odborně, a přitom s respektem, hůl nad svými žáky nelámou. Naopak se je snaží neustále podporovat a inspirovat netradičními setkáními s významnými osobnostmi.

Škola je zapojena do mnoha aktivit rozvíjejících mimořádně nadané studenty. Ti mohou v případě potřeby dosáhnout na individuální vzdělávací plán, který jim umožní dělat to, v čem jsou jedineční, na maximum. Sáhnout si tak během studia mohou například na Cambridgeskou zkoušku, mezinárodní AP zkoušku nebo se zapojit do on-line kurzů Centra pro talentovanou mládež. Zapálení studenti se kromě toho mohou zapojit do školního klubu, střediska volného času nebo plnit prestižní Mezinárodní cenu vévody z Edinburghu (DofE).

ilustrační fotografieZdroj: Biskupské gymnázium

Učební plán Bigy nabízí pro rok 2021 studijní obor osmiletý (víceleté gymnázium) a čtyřletý. Součástí přijímacího řízení je jednotná zkouška z českého jazyka a matematiky, která je doplněna testem studijních předpokladů. Všechny potřebné informace najdete na školním webu bigyzr.cz.

Informace pro zájemce o studium:

·        on-line prohlídka školy

·        pokud máte zájem o studium na Bigy, můžete se informovat na adrese
         studium@bigyzr.cz 

Odkazy:

Bigytimes
https://www.bigyzr.cz/clanek/bigytimes

Biskupské gymnázium, U Klafárku 1685/3, 59101 Žďár nad Sázavou, 
IČ: 43379486,
Kontaktní údaje: 
Tel.: +420 566 502 470, +420 731 604 074, +420 731 604 100, 
E-mail: skola@bigyzr.cz, https://www.bigyzr.cz/