Na střední škole dnes studuje 150 žáků, tvoří ji maturitní obor Zahradnictví se specializacemi Floristická tvorba, Zahradní architektura, Vinařství a Zahradnická mechanizace, dále učební obor Zahradník se zaměřením na floristiku nebo na vinařství a ovocnářství.

Vyšší odborná škola, jako jediná v republice, nabízí studijní obor Zahradní a krajinná tvorba a to jak v denní tak dálkové formě. Celkem u nás studuje 250 žáků. Kromě tohoto základního typu studia realizujeme nejrůznější kurzy pro veřejnost a též kurzy pro odborníky z praxe.  V tomto období zde vrcholí jednoletý kurz Komplexní péče o dřeviny. Pravidelně pořádáme  kurzy  pro získání osvědčení  o odborné způsobilosti pro nakládání  s přípravky na  ochranu rostlin. Velice hojně navštěvované jsou víkendové floristické semináře se zaměřením na aktuální roční období.

Školu jako takovou tvoří  komplex historických budov,  botanická zahrada, školní sbírky, ale i políčka či skleníky, cvičná vinice a sad. Součástí školy je též park a domov mládeže Neuberk, který se nachází v areálu Školního statku Mělník. Se školním statkem úzce spolupracujeme a to především v rámci praktické odborné výuky.  Není středisko,  ve kterém by žák naší školy během svého studia nepracoval a nezvyšoval si tak možnost uplatnění v oboru.  V této oblasti spolupracujeme i s dalšími zahradnickými firmami.

Škola to nejsou jen budovy a prostory, ale především lidé. Tým pracovníku vytváří přátelské a bezpečné klima pro naše studenty. Pedagogové tráví se svými studenty čas nejen ve výuce teorie a praxe, ale i mimo ni. Starají se o své svěřence při různých soutěžích, zahraničních praxích i volnočasových aktivitách. Zahradnická škola je prostě dobrá parta.

Absolventi  našich oborů najdou široké uplatnění v produkčních firmách zaměřených na ovoce, zeleninu,  nebo okrasné školkařství,  v oboru floristickém v různých květinových prodejnách či studiích, v zahradních centrech  nebo i ve státní správě, například na odborech životního prostředí. O absolventy naší školy je mezi zaměstnavateli veliký zájem.

Zveme vás k návštěvě školy v rámci dnů otevřených dveří, kde je pro návštěvníky připraven bohatý program, případně s můžete připojit na on-line schůzky, které pravidelně pro zájemce pořádáme.

Všechny informace najdete na webových stránkách školy www.zas-me.cz.