Mezi jednotlivými obory existuje vzájemná prostupnost a vzdělávací cestu si student může volit podle svého zájmu a dosahovaných studijních výsledků. Naší devizou je individuální přístup k žákům a zaměření na efektivní styl učení, inovativní a pravidelné zavádění nových technologií do výuky. Využíváme i e-learningového prostředí, v němž mají žáci k dispozici odborné výukové materiály pro studium v elektronické či multimediální podobě dostupné odkudkoliv, kde se právě vyskytují.

Skladbou studijních oborů škola reaguje na trendy trhu a poptávky zaměstnavatelů. Z hlediska dlouhodobé perspektivy je volba maturitních oborů zaměřených na informatiku a ekonomiku tím správným krokem.

Pro žáky, kteří volí učební obor, máme na výběr studium věnované gastronomii (Kuchař – ­číšník, Prodavač a výrobce lahůdek) nebo polygrafii (Reprodukční grafik). Právě Reprodukční grafik je jeden z mála učebních oborů zaměřený na velmi dobrou znalost výpočetní techniky a počítačové grafiky.

Naším nejnovějším oborem je další technicky zaměřený učební obor Mechanik digitálních sítí. Absolvent bude připraven instalovat, opravovat, udržovat a kontrolovat telekomunikační přenosové trasy a spojovací zařízení. Měřit a testovat různé typy analogových i digitálních sítí, které jsou určeny pro elektromagnetické signály zabezpečující hlasové, obrazové a datové přenosy.

Škola je zapojena do projektu Erasmus+ - odborné praxe studentů v zahraničí (Německo, Španělsko, Slovensko).

Na naší škole bylo v roce 2004 zřízeno akreditované testovací středisko ECDL. Jsme oprávněni provádět testování za účelem získání certifikátu ECDL. Úspěšní absolventi ECDL zkoušek mohou získat celou škálu mezinárodně uznávaných certifikátů, které dokládají dosažení určité úrovně kvalifikace pro práci s digitálními technologiemi. ECDL certifikáty jsou již řadu let nejen státy Evropské unie doporučovány a používány de facto jako mezinárodní standard. Naši studenti mohou tento certifikát získat během studia.

Maturitní obory:
18-20-M/01 Informační technologie
66-41-L/01 Obchodník – specialista na cestovní ruch
66-41-L/01 Obchodník – specialista na reklamu
66-41-L/01 Obchodník – specialista na informační technologie
Učební obory:
34-53-H/01 – Reprodukční grafik
65-51-H/01 – Kuchař-číšník
25-59-H/01 – Mechanik digitálních sítí

Kontakty:
Střední škola informatiky a cestovního ruchu SČMSD Humpolec, s.r.o.
Ředitelka školy

Ing. Olga Krankusová
+420 735 163 160; reditelka@stredniskola.com
Zástupce ředitelky školy
Mgr. Lenka Lutnerová
+420 739 103 649; lutnerova.lenka@stredniskola.com
Kancelář školy
tel: +420 565 532 160;
mobil: +420 775 154 160
email: info@stredniskola.com – Lucie Říhová
www.stredniskola.com
https://www.facebook.com/ssicrhu

Zdroj: Střední škola informatiky a cestovního ruchu SČMSD Humpolec, s.r.o.

Střední škola informatiky a cestovního ruchu SČMSD Humpolec, s.r.o.Střední škola informatiky a cestovního ruchu SČMSD Humpolec, s.r.o.Zdroj: stredniskola.com