• Možnost začít od 1.třídy ZŠ a pokračovat až do maturity
  • Podpora po celou dobu studia – „Nenecháme vás ´ve štychu´“ – zapůjčování notebooků pro online výuku, systém stipendií – prospěchové, rodinné, sociální ; individuální podpora žáků, vyhledávání talentů, pestrá skladba činností, nejen teoretická výuka - důraz na vyvážený rozvoj  osobnosti, účinná pomoc při potížích, klidné prostředí pro náročné gymnaziální studium, množství kroužků a doprovodných aktivit
  • Úspěšné přípravné kurzy (jazyky, přijímačky,…)
  • Spolupráce s místní komunitou, zapojení do praktického života

Táborské soukromé gymnázium bylo založeno v r.1993 jako čtyřleté i víceleté gymnázium, ke kterému od roku 2015 přibyla také nová základní škola. V současnosti  navštěvuje gymnázium kolem 200 studentů a 95 žáků 1.stupně ZŠ. Gymnazisté své studium mohou zaměřit jazykově nebo přírodovědně. Studenti mají možnost zvolit 2 cizí jazyky povinně, další jako nepovinné předměty, kromě angličtiny a němčiny mohou tedy navštěvovat i hodiny španělštiny, francouzštiny, ruštiny a latiny.  Mohou zvolit další zájmové předměty – věnovat se laboratorním pracím nebo finanční matematice, své zájmy mohou uplatnit při řadě individualizovaných aktivit, jako redaktoři školního časopisu a členové fotokroužku, tak i při hraní divadla, výtvarných, sportovních či hudebních aktivitách. Studium je ukončeno maturitou. Škola nabízí možnost získání jazykového diplomu z anglického a německého jazyka. Školné činí pro třídy odpovídající 6. - 9. třídě ZŠ  18 000,- ročně, pro 1. - 4. ročník SŠ pak 20 000,- ročně.

Ale škola je každoročně zapojena do činností v různě tématicky zaměřených zahraničních projektech, jejichž realizace- spolu s „klasickými“ zahraničními výměnnými pobyty (partnerská gymnázia v Rakousku, Slovinsku, Německu,…), příznivě ovlivňuje jak účastníky akcí, tak i poznávání a přenesení poznatků do školy.

A nesmíme zapomenout ani na naše město Tábor… Škola spolupracuje s místními a regionálními institucemi - Městská knihovna, Husitské muzeum, Mladé fórum, Zdravé město. V neposlední řadě se nám daří spolupráce i s ostatními školami – od mateřských škol počínaje přes základní a střední školy v okolí a s neziskovými organizacemi. V naší spolupráci dále figurují i firmy z regionu jako budoucí zaměstnavatelé a poskytovatelé týdenních praxí ve 3.ročníku. Tak úspěšně doplňujeme kulturní a občanský život v našem městě a okolí.

Zdroj: Táborské soukromé gymnázium a Základní škola, s.r.o.

Studijní obory:

79-01-C/01 - Základní škola

79-41-K/81 - Gymnázium (živé jazyky)

79-41-K/41 - Gymnázium (živé jazyky)

79-41-K/61 - Gymnázium (živé jazyky)

Táborské soukromé gymnázium a Základní škola, s.r.o., Zavadilská 2472, Tábor, https://tabsg.cz/